10 témakör, 112 rövid és szuper érthető epizód

Ez az ütős Bevezetés a számításelméletbe 2 kurzus segít mindent azonnal megérteni és sikeresen vizsgázni. 112 rövid és szuper-érthető epizód segítségével 10 témakörön keresztül vezet végig az őrülten jó Bevezetés a számításelméletbe 2 rögös útjain. Mindezt olyan laza stílusban, mintha csak a rántotta elkészítésének problémájáról lenne szó.

Tartalomjegyzék: 

A kurzus 10 szekcióból áll: Kombinatorika, Gráfelméleti alapok, Gráfok izomorfiája és síkbarajzolhatósága, Gráfok bejárása és gráfalgoritmusok, Kromatikus szám, klikk, perfekt gráfok, Gráfparaméterek, párosítások, Hálózatok, Irányított gráfok, gráfalgoritmusok irányított gráfokban, Menger tételei, többszörös összefüggőség, Páros gráfok, párosítások

Kombinatorika

 • -

  Ismétlés nélküli kombinációról akkor beszélünk, ha n különböző elem közül kiválasztunk k db.-ot úgy, hogy a kiválasztott elemek sorrendjére nem vagyunk tekintettel.

 • -

  Egy adott n elemű halmaz elemeinek egy ismétlés nélküli permutációján az n különböző elem egy sorba rendezését értjük.

 • -

  Ismétlés nélküli variációról akkor beszélünk, ha n különböző elem közül kiválasztunk k db.-ot úgy, hogy a kiválasztott elemek sorrendje is számít.

 • -

  Ismétléses permutációról akkor beszélünk, ha n elem sorrendjére vagyunk kiváncsiak, de ezen elemek között vannak megegyezőek is.

 • -

  Ismétléses variációról akkor beszélünk, ha n különböző elem közül kiválasztunk k db.-ot úgy, hogy a kiválasztott elemek sorrendje is számít és egy elemet többször is választhatunk.