Miért jó nálunk matekot tanulni? | mateking
 

Miért jó nálunk matekot tanulni?

Beszéljünk egy kicsit arról, hogy miért nem értik a diákok a matematikát.

A legnagyobb probléma a mechanikus értelmetlen magolás, amit az iskola kényszerít rá feleslegesen a diákokra.
Nálunk magolás helyett rajzok vannak…
tankonyv
Mert egy rajz
többet ér ezer szónál…
És érdekes történetek...
oktató videó
Mert egy történet
megragad az ember fejében…
A dolog úgy áll, hogy nem a matematikával van a probléma, és pláne nem a diákokkal, hanem azzal az úttal, amiről azt ígérték, hogy elvezet a matematikához. Mi most mutatunk Neked egy egyszerűbb utat, ahol nem örökös bukdácsolás és szenvedés a matek. Van egy módszerünk, amitől szorongás helyett élménnyé változik a matektanulást.
mathlanding2_hu_1.jpg


LEGYEN ÉLMÉNY A MATEKTANULÁS

Emberi nyelven fogalmaztok! Ez nekem nagyon fontos, mivel én nem értek a hieroglifákból és a matekos szakzsarogonból. De abból, hogy "van ez az IZÉ,..." abból igen :) Látszik, hogy ezt az oldalt emberek készítették embereknek.
Barbara
barbara.jpg
Laci
laci.jpg
A legtöbb magyarázat világos, érthető és humoros is, így sokkal hamarabb megértettem a dolgokat, nagyon nagy segítséget jelentett.
A matekinget valóban nagyszerű "találmánynak" gondolom, életmentő. Egyszerűen magyarázza el a dolgokat, aki tökhülye matekból, az is megérti, ha akarja.
Sára
sara.jpg
Zoli
zoli.jpg
Sok olyan leírás van fent amivel egy cerkóf majmot is be lehet tanítani.

SAJÁT TEMPÓDBAN, LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE!

A léptetőnyilak segítségével mindig saját tempóban tanulhatod a matekot.
A kényelmesebb tanulás érdekében gombokkal is léptethetsz.
Amit már tudsz, azt áttekerheted, amit nem, azt ezerszer is újra megnézheted.

„A matematika sokak számára jelent reménytelen kihívást, az összefüggések ismeretének vagy megértésének hiánya pedig igen hamar elvezet az »én ezt képtelen vagyok megtanulni« és »az egésznek nincs semmi értelme« állapothoz. A mateking már indulásnál olyan helyszínre viszi a tanulni vágyót, ahol egy-két gyakorlat után nemcsak az önbizalma nő meg, hanem jobb kedvre is derül, és megfogalmazódik benne, hogy ez nem is olyan nehéz, mint amilyennek első látásra tűnt. A matematikai fogalmak és összefüggések megszemélyesítve kerülnek elő, viccesek, rugalmasak. A magyarázatok lépésről lépésre vezetik a tanulót, többnyire rövidek, frappánsak, humorosak. Valami különös finomsággal éreznek rá a szerkesztők arra, hogy melyik a legvilágosabb út, mi az, ami a megértés szempontjából leginkább lényeges, a közbeszúrt magyarázatok és rövid állítások pedig meggyőzik a felhasználót arról, hogy minden rendben és jó úton halad."
/Bőjte Mária, az erdélyi karcfalvi Mártonffy György Általános Iskola reálszakos katedravezetője/

„Az egyik fő probléma a matematika idegensége és távolsága a tanulóktól. Ebben is áttörést mutat a mateking.hu, amely közelebb hozza és érthetőbbé teszi a matematikát a tanulók számára. Meggyőződésünk, hogy az alapvetően nem matematika érdeklődésű diákok eredményesebben tanulnak majd ezzel a segédeszközzel."
/Vancsó Ödön, az ELTE Matematikatanítási és Módszertani Központ vezetője/