mire jó a matek?

Jelenleg egy második ipari forradalom zajlik körülöttünk. Nem is olyan távoli jövőben nagyon sok munkát a robotok fognak végezni helyettünk és több millió hagyományos munkahely fog megszűnni. Azokat a munkákat végző emberek maradnak meg továbbra is nélkülözhetetlennek, akik innovációt, szellemi hozzáadott értéket visznek bele a munkájukba. És ez bizony nem megy jó problémamegoldó készség, kreativitás és logikus gondolkodás nélkül. Ennek fejlesztésére pedig a legalkalmasabb - de persze nem egyedüli tantárgy - a matematika. Nem is sejtjük, mekkora értéket fognak jelenteni hamarosan ezek a készségek, és hatalmas hátrányba fognak majd kerülni azok, akikből ez hiányzik. Nekünk személyes missziónk, hogy szerethetővé és érthetővé tegyük a matematikát és ezért hoztuk létre a "Mire jó a matematika?" előadásokat is.
mateking

MI IS EZ A MATEKING.HU TULAJDONKÉPPEN?


MIÉRT SZERETNEK NÁLUNK MATEKOT TANULNI?

Emberi nyelven fogalmaztok! Ez nekem nagyon fontos, mivel én nem értek a hieroglifákból és a matekos szakzsarogonból. De abból, hogy "van ez az IZÉ,..." abból igen :) Látszik, hogy ezt az oldalt emberek készítették embereknek.
Barbara
barbara.jpg
Laci
laci.jpg
A legtöbb magyarázat világos, érthető és humoros is, így sokkal hamarabb megértettem a dolgokat, nagyon nagy segítséget jelentett.
A matekinget valóban nagyszerű "találmánynak" gondolom, életmentő. Egyszerűen magyarázza el a dolgokat, aki tökhülye matekból, az is megérti, ha akarja.
Sára
sara.jpg
Zoli
zoli.jpg
Sok olyan leírás van fent amivel egy cerkóf majmot is be lehet tanítani.
Nálunk magolás helyett rajzok vannak…
tankonyv
Mert egy rajz
többet ér ezer szónál…
És érdekes történetek...
oktató videó
Mert egy történet
megragad az ember fejében…
Nem a matematikával van a probléma, hanem azzal az úttal, amiről azt ígérték, hogy elvezet a matematikához. A mateking.hu célja, találni egy egyszerűbb utat. Ahol minden érthető, logikus és még vicces is.
mateking

GYAKOROLÁS OTTHON, SAJÁT TEMPÓBAN

A léptetőnyilak segítségével mindig saját tempóban tanulhatod a matekot.
A kényelmesebb tanulás érdekében gombokkal is léptethetsz.
Amit már tudsz, azt áttekerheted, amit nem, azt ezerszer is újra megnézheted.

„A matematika sokak számára jelent reménytelen kihívást, az összefüggések ismeretének vagy megértésének hiánya pedig igen hamar elvezet az »én ezt képtelen vagyok megtanulni« és »az egésznek nincs semmi értelme« állapothoz. A mateking már indulásnál olyan helyszínre viszi a tanulni vágyót, ahol egy-két gyakorlat után nemcsak az önbizalma nő meg, hanem jobb kedvre is derül, és megfogalmazódik benne, hogy ez nem is olyan nehéz, mint amilyennek első látásra tűnt. A matematikai fogalmak és összefüggések megszemélyesítve kerülnek elő, viccesek, rugalmasak. A magyarázatok lépésről lépésre vezetik a tanulót, többnyire rövidek, frappánsak, humorosak. Valami különös finomsággal éreznek rá a szerkesztők arra, hogy melyik a legvilágosabb út, mi az, ami a megértés szempontjából leginkább lényeges, a közbeszúrt magyarázatok és rövid állítások pedig meggyőzik a felhasználót arról, hogy minden rendben és jó úton halad."
/Bőjte Mária, az erdélyi karcfalvi Mártonffy György Általános Iskola reálszakos katedravezetője/

„Az egyik fő probléma a matematika idegensége és távolsága a tanulóktól. Ebben is áttörést mutat a mateking.hu, amely közelebb hozza és érthetőbbé teszi a matematikát a tanulók számára. Meggyőződésünk, hogy az alapvetően nem matematika érdeklődésű diákok eredményesebben tanulnak majd ezzel a segédeszközzel."
/Vancsó Ödön, az ELTE Matematikatanítási és Módszertani Központ vezetője/

LEGYEN SZÓRAKOZÁS A MATEK ÉRETTSÉGIRE KÉSZÜLÉS IS

Szeretnénk zökkenőmentessé tenni a matematika érettségire való felkészülést is. Sőt, még ráadásul szórakoztatóvá is, egy olyan élménnyé, ahol végre fegyverszünetet köthetünk a matekkal, mert mindent azonnal érthető és reményeink szerint még humoros is. Nálunk ugyanis a matek érettségire készülni egészen szórakoztató. Nincsenek unalmas képletek, rémes definíciók, hanem könnyen és lazán megoldunk néhány matek érettségit és közben összegyűjtjük a tanulságokat. Azzal, hogy az elmúlt 5 év összes középszintű matek érettségijét lépésről lépésre megoldjuk és részletes recepteket készítünk minden furfangos feladattípus megoldásához, egy hihetetlenül erős fegyvert adunk a kezedbe, amivel bátran meg tudsz bírkózni bármelyik érettségi feladattal.

Nálunk azért szeretnek olyan sokan tanulni, mert a tanulás itt nem is tanulás. Inkább szórakozás, ahol közben megoldunk néhány matekpéldát :)

Visszaállította az életkedvemet.

Itt sikerült megérteni, hogy miről is próbál magyarázni a tanár.

A matekot megszerettem és jobb is lettem belőle.

A részletes magyarázásnak köszönhetően értettem meg számos feladattípus felépítését, annak lényegét, logikáját.

Én diktálom a tempót, annyiszor térek vissza ahányszor akarok, példaorintált, imádom

Semmit nem értettem matekórán. Miközben meg néztem a matekingot, nem értettem, hogyha ez nem is nehéz, akkor miért nem tudják így elmagyarázni a tanárok?

Érettséginél nagyon sokat segített, és egyetemen is elég sok mindenre tudom használni.

Játékos, követhető felépítés, tematika. Órákon át matekoztam anélkül, hogy tehernek vagy fárasztónak éreztem volna.

A narrációk viccesek, könnyen kezelhető és könnyen emészthető az "anyag"

Szuper, hogy lejön a szintünkre azzal, hogy nem matekos hieroglifákat használ, részletesen kibontja a feladatokat, értem az átalakításokat. Színes, tudom mi hova tartozik, lassan magyaráz, könnyen tudok keresni.

Egyszerű, érthető magyarázat. Nem azt bizonygatja, hogy milyen okos, segíteni akar, hogy megértsem ami nem megy.

Máshol nem nagyon lehet ilyen érthető megoldásokat látni.

Ha nem csak nézni akarod a matekot, hanem látni is. A megérésről már nem is beszélve...

Sokat segít a felkészülésben, leegyszerűsíti a matekot. Órákat spórolok magamnak a használatával. Máshol nincs ennyire összeszedve az egy témakörhöz tartozó tananyag.

Veletek mindenki megérti a matekot. :)

Itt a tanulás nem egy pain in the a**, hanem élvezet.