Felhasználás oktatóknak

A mateking.hu projekt lényege, hogy olyan matematikaoktató e-learninges tartalmakat készítsünk, amelyek mobilról és tabletről is kényelmesen kezelhetőek és rendkívül szemléletes, könnyen érthető magyarázatokat kínáljanak a bonyolult egyetemi matematika egyszerű megértéséhez. A projekt célja, hogy a főiskolai és egyetemi matematika végre valóban érthető legyen a diákok számára könnyen érthető egyszerű példákon, színes szemléletes ábrákon keresztül egy letisztult és komfortos webes környezetben, megalkotva ezzel a 21-ik század tankönyvét, amely valóban elmagyarázza a matematikát olyan részletességgel és olyan élvezetesen, hogy bárki megértse. Sokéves tapasztalatból látszik, hogy bár nem lehet mindenkiből matekzsenit faragni, azok a követelmények amelyeknek a jelenlegi egyetemi és főiskolai matematika tanulmányaik során a hallgatóknak meg kell felelniük egyáltalán nem teljesíthetetlenek és megfelelő, szemléletes, számukra kézzelfogható, tömör és szórakoztató matematika oktatóanyagok segítségével teljesíteni is tudja azokat bárki. Az általános- és középiskolából hozott hiányosságok és problémák pedig egy kicsit részletesebb magyarázással nagyrészt befoltozhatók. Természetesen sokkal jobb lenne, ha a hallgatók olyan matematika tudással érkeznének, amelyre szilárdan lehet építkezni, ám ez egy olyan vízió, ami sohasem érhető el, így aztán helyesebb, ha nem elvárunk, hanem elmagyarázunk. Legalábbis ezt valljuk mi.

Hisszük, hogy ezek az oktatóanyagok jól illeszkednek a hallgatók jelenlegi igényeihez, stílusukban, tálalásukban és letisztultságukban, így alkalmasak az egyetemi és főiskolai matematika oktatás praktikus kiegészítésére. Meggyőződésünk, hogy a 21-ik században a hagyományos értelemben vett papírra nyomtatott egyetemi jegyzeteket az ilyen és ehhez hasonló online frissülő, színes, szemléletes, tabletről kényelmesen használható megoldások fogják fölváltani.

Amennyiben érdeklődik a mateking.hu projekt oktatásban történő felhasználásával kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére. Nem kell mást tennie, mint fölvenni velünk a kapcsolatot. Matematikai oktatóanyagaink alkalmasak a lemaradt hallgatók felzárkóztatására, akár teljes anyagrészek online történő oktatására, valamint nagyon jól használhatóak olyan egyetemi matematikai ismeretek hatékony és gyors felelevenítésére, átismétlésére, amelyre az oktató támaszkodni szeretne egy magasabb szintű matematikai kurzus oktatása során. Szívesen látunk jobbító szándékkal bármilyen ötletet észrevételt, tanácsot is, illetve feladat ötleteket, amelyek alkalmasak egyes témakörök szemléletes elmagyarázásához.