Barion Pixel Matek 7. osztály | mateking
 
16 témakör, 90 rövid és szuper érthető epizód
Ezt a nagyon laza Matek 7. osztály kurzust úgy terveztük meg, hogy egy csapásra megértsd a lényeget. Tudásszinttől függetlenül, teljesen az alapoktól magyarázzuk el a tananyagot, a saját ritmusodban lépésről lépésre. Így tudjuk a legbonyolultabb dolgokat is elképesztően egyszerűen elmagyarázni.

Tartalomjegyzék: 

A kurzus 16 szekcióból áll: Betűs kifejezések: az algebra, Síkidomok, sokszögek, Törtek, tizedes törtek, Oszthatóság, LNKO, LKKT, prímszámok, Párhuzamos és merőleges szerkesztése, Középpontos tükrözés, tengelyes tükrözés, Tengelyesen szimmetrikus alakzatok szerkesztése, Középpontosan szimmetrikus alakzatok szerkesztése, Négyszögek, téglalap, paralelogramma, rombusz, trapéz, Háromszögek, háromszög területe, Háromszögek nevezetes pontjainak szerkesztése, Hasáb felszíne és térfogata, Lineáris függvények, Szöveges feladatok, Mértékegységek, mértékegység átváltás, Tag, tényező, műveleti sorrend, zárójel (ismétlés)

Középpontos tükrözés, tengelyes tükrözés

 • -

  A tengelyes tükrözés során egy egyenesre tükrözünk, amit tengelynek nevezünk.

 • -

  Egy alakzatot vagy sokszögek tengelyesen szimmetrikusnak nevezünk, ha van olyan tengelyes tükrözés, aminek a hatására a tükörképe önmaga.

 • -

  Hogyan kell megszerkeszteni egy alakzat középpontosan tükrözött képét, és mik a középpontos tükrözés tulajdonságai.

 • -

  Egy alakzat vagy sokszög akkor középpontosan szimmetrikus, ha van olyan középpontos tükrözés, aminek hatására a tükörképe önmaga lesz.

Tag, tényező, műveleti sorrend, zárójel (ismétlés)

 • -

  Az összeadás, kivonás, szorzás, osztás, hatványozás és zárójelezések műveleti sorrendjei.