Barion Pixel FÁJDALOMMENTES MATEK ÉRETTSÉGI FELKÉSZÍTŐ
 

Készülj fel lazán és egyszerűen a matek érettségire
A 2024-ES ÚJ KÖVETELMÉNYEK SZERINT

Már több mint 200 000 diáknak segítettek a mateking epizódjai.
Jössz Te is?

Megtanítunk matekból érettségizni. Kezdhetjük?

Mit szólnál hozzá, ha szinte előre ismernéd az összes feladatot, amit kaphatsz az érettségin? Átvállaltuk a piszkos munkát, és átvizsgáltuk a legutóbbi 10 matek érettségi feladatsort, hogy kiderítsük, milyen aktuális trendek és típusfeladatok várhatók. Neked már csak a lényeget mondjuk el.

Összeszedtük Neked a TOP legtöbb pontot érő témaköröket és feladattípusokat, és minden NAT2020-szerinti változást. A 2024-es követelmények szerinti új matek érettségi témaköröket külön kiemeltük, hogy képben legyél.

Megmutatjuk, hogyan tanulj meg matekból érettségizni.
Válassz szintet:

Középszint Emelt szint

Ha ezeket tudod, már lazán meg is lehet a matek érettségid

Négyévnyi tömény matektudás helyett elég, ha az egyszerű típusfeladatokat begyakorlod, és már át is mentél. Alaposan átvizsgáltuk az ismétlődéseket a legutóbbi 10 matek érettségi feladatsorban és kiderítettük, hogy a legtöbb pontot ezzel a három témakörrel húzhatod be.

Ezzel a TOP3 témakörrel akár 30-nál is több pontot szerezhetsz:

Kimaxolnád a matek érettségit?
Megmutatjuk, hogyan szerezhetsz könnyedén akár ötöst is

Nem vicceltünk, amikor azt mondtuk, hogy alaposan átvizsgáltuk a legutóbbi 10 matek érettségi feladatsort. Tudjuk, hogy nincs sok időd készülni az érettségire, ezért kitaláltuk, hogyan tudunk a leghatékonyabban segíteni Neked. Kiválogattuk és sorba raktuk a legtöbb pontot érő témaköröket.

Megmutatjuk azt a TOP10 témakört, ami a legutóbbi középszintű érettségiken átlag 87 pontot értek.

Ezzel a TOP10 témakörrel garantáltan azt fogod megtanulni, amivel kőkeményen pontokat tudsz szerezni. Sőt, még azt is megmutatjuk, hogy várhatóan hány pontot…

Szükségem van erre

Kiszámoltuk Neked az eddigi érettségik alapján, hogy ezzel a TOP10 témakörrel lazán szerezhetsz akár 87 pontot is:

Mi alapján készült ez a lista?

Ezt a statisztikát úgy készítettük, hogy a legutóbbi 10 középszintű matek érettségi feladataiban megnéztük, hány pontot értek a különböző témakörök feladatai. Ezt átlagolva kaptuk meg az itt látható pontszámokat.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján jól kivehető trendek látszanak a középszintű matek érettségi feladatoknál. Az egyik ilyen trend, hogy minden évben stabilan tartja magát három témakör. A számtani és mértani sorozatok, a valószínűségszámítás feladatok és az egyszerű behelyettesítéses térgeometria feladatok, ahol általában valamilyen mértékegység átváltásra is szükség van. Ezek már önmagukban 30 pontot érnek, ami egy erős kettes. Egy másik fontos trend, hogy egyre gyakoribbak a függvényes feladatok, szinte mindig van lineáris függvény, és általában valamilyen másfajta függvény is. Ezzel egyidőben jóformán teljesen eltűntek a trigonometrikus és logaritmikus egyenletek, amelyeknek hadat üzent a közoktatás és ki is kerülnek a középszintű tananyagból.

Nem tűnnek el viszont a trigonometria segítségével megoldható geometriai feladatok. A szinusz és koszinusz benne marad az új matematika tantervekben és az érettségin is sokat ér, átlagosan 8,9 pontot. Két témakörre oszthatóak fel ezek a típusú feladatok, az egyik a derékszögű háromszögekkel kapcsolatos rész, a másik pedig az általános háromszögekkel foglalkozó.

Nagy kérdés a szinte mindenki által mérsékelten kedvelt témakör a koordinátageometria sorsa. Ez jelenleg még a sokpontos feladatok között szerepel, átlagosan 8,6 pontot értek az elmúlt 10 középszintű érettségiben, ám jó hír, hogy az új középszintű tananyagban sokkal kisebb súllyal lesz már benne ez a témakör, így szépen lassan az érettségiben is egyszerűsödnek majd ezek a feladatok...

Ez szuper, de hogyan kezdjem a felkészülést a matek érettségire?

Ahhoz, hogy lazán vedd az akadályokat a matek érettségin, két dolog kell. Az egyik, hogy képbe kerülj legalább abban a néhány témában, amivel évről évre a legtöbb pontot lehet szerezni az érettségin. A másik, hogy minél több korábbi matek érettségit megoldj, és az állandóan ismétlődő típusfeladatokat begyakorold.

Megoldottuk neked az elmúlt 10 év matek érettségijeit és szuper-érthető videókban megnézheted a megoldásukat. Összeszedtük a legtöbb pontot érő témaköröket, az érettségi feladatsorokat, sőt még a képleteket is kigyűjtöttük Neked. Felejtsd el a görcsös matektanulást, mi kivezetünk a matek útvesztőiből.

Próbáld ki milyen érzés akár 10 perc alatt megérteni azt, amivel a gimis matekórán sokszor 45 percen át szenvedtek.

Őrülten
érthető

Te is vizuális típus vagy? Mi is. Olyan erős magyarázatokat használunk, hogy szinte 10 perc alatt megérted őket. Pedig matek.

Szuper
gyors

A rövid és pörgős epizódokkal lendületesen tudsz haladni. Akár egyetlen este lazán kipipálhatod a másnapi matek TZ anyagát.

Nagyon
laza

Vigyázz, ha egyszer elkezded, nem fogod tudni abbahagyni. A legnagyobb titok nálunk a humor. Ez mindig lendületet ad a matekozásnak.

A mateking legnagyobb titka az, hogy…

De tudod mit, inkább próbáld ki 400-nál is több INGYENES epizódunkat.

Ha beválik, meg is találtad a megoldást a matekos problémáidra és egy életre hálás lehetsz magadnak ezért a döntésért.

Szeretnéd, hogy örökre megváltoztassuk a matektanulásról alkotott elképzeléseidet?

Miért imádják olyan sokan a matekinget?

Az ország egyik legjobb matektanára

Adunk Neked egy szuper-jófej matektanárt, aki hihetetlenül érthetően magyaráz. Akinél végre nevetni is tudsz a matekon és szinte mindent 10 perc alatt megértesz, amivel a gimis matekórán sokszor 45 percen át szenvedtek.

Lépésről lépésre magyaráz

Képzeld el, mintha az előadáson a tanár mondatonként megállna és csak akkor menne tovább, ha Te megengeded neki. Végre a saját ritmusodban gondolatról gondolatra haladhatsz.

És bármikor segít Neked amikor csak szükséged van rá

Amikor épp van 5 szabad perced, csak előkapod a telefonodat és már folytathatod is onnan, ahol abbahagytad. Sőt, akár még hang nélkül is működik, ha épp a pad alatt vagy kénytelen használni.

Kigyógyítunk a matek miatti szorongásból

A legnagyobb titok nálunk a humor. Nem állunk meg ott, hogy egyszerűvé és érthetővé tesszük Neked a matekot. Azt akarjuk, hogy élvezd is a tanulást, mert ez adja a lendületet, hogy mindig legyen kedved matekozni. Egy matek tananyag, ami feldobja a napod. Őrület, nem?

Vágd zsebre a matekot

A mateking nem csak egyszerűen hordozható, hanem ultra-hordozható. Amikor épp van 5 szabad perced, csak előkapod a telefonodat és már folytathatod is onnan, ahol abbahagytad. Olyan könnyedén tudsz az epizódokban lépkedni, hogy még akár puskázni is tudnál vele. De nem lesz rá szükséged, mert annyira lazán megértesz nálunk mindent, hogy másnap már Te fogod korrepetálni az osztálytársaidat.

Végre a saját tempódban, gondolatról gondolatra matekozhatsz

Egy videóban mindig a tanár tempójában kell haladnod. Még kétszeres sebességen is a tanár tempóját gyorsítod. Ha valamit nem értettél és szeretnéd újra megnézni, a videóknál ez szörnyen fárasztó lehet. Visszatekersz. És általában nagyon nehéz pont oda jutni ahova szeretnél. Tehát vagy újra megnézel olyan részeket is, amik nem érdekelnek, vagy lemaradsz annak az elejéről, amiért visszatekertél.

A mateking epizódjaival ilyesmi sohasem fordulhat elő. Egy olyan technológiát használunk, aminek köszönhetően nem csak úgy random lépsz előre vagy hátra, hanem minden egyes lépéssel a gondolati egységek között ugrálsz.

Azokat a részeket, amik túl triviálisak, csak átugrod, HOPP és nem raboljuk az idődet. Hogyha viszont valamit szeretnél újra megnézni, akkor pontosan oda ugrasz vissza, ahova kell. Varázslatos nem?

Mitől olyan különleges a mateking?

A mateking döbbenetes hatékonyságát az adja, hogy az irányítást teljesen a Te kezedbe adtuk. Az epizódok minden képkockája egy-egy gondolati egység, és pontosan abban a tempóban tudsz haladni, ahogy ezeket a picike gondolati egységeket megérted. Így éppen akkor léphetsz tovább rajtuk, amikor minden világossá vált. Nem hamarabb és nem később.

Nálunk a teljes középszintű matek érettségi felkészítő csak 4980 forint

Azt hisszük, hogy akik a matekinget használják, egy kicsit máshogy gondolkodnak, mint a többiek. Rájöttek arra, hogy kevesebb pénzért és sokkal könnyebben is lehet matekot tanulni. A teljes középszintű matek érettségi felkészítő csak 4980 forintba kerül nálunk.

A mateking.hu küldetése, hogy prémium minőségű tananyagokat adjon, szinte bárki által megfizethető áron és végre ne álljon a matek a sikeredi útjába. Te meddig akarsz még szenvedni a matek miatt?

Itt az ideje, hogy örökre megváltoztassuk a matektanulásról alkotott elképzeléseidet.

Állítsd a matekot a Te oldaladra

Nem a Te hibád, ha szenvedsz a matek miatt. Viszont Te vagy az, aki most tenni tud ellene. A mateking.hu hazánk egyik legnépszerűbb matekoktató platformja gimnáziumi és egyetemi szinten is. Több mint 200 ezer diáknak segítettünk már abban, hogy szenvedés helyett élmény legyen a matek. Leszel Te a következő?

Miért bízzak ezekben a tananyagokban?

Mosóczi András a mateking.hu alapítója és oktatási vezetője. Előadásaiban és oktatóanyagaiban hihetetlenül laza, mégis precíz stílusban mutatja be a matematika világát. Közel 25 éve foglalkozik oktatással, számos egyetemen is tanított, a BME-től az ELTE-n át a BGE-ig.

A megszerzett tapasztalatokat és tudást 2010-től használja e-learning platformok fejlesztésére, melyek közül a legsikeresebb a 200 ezer felhasználóval rendelkező mateking.hu.

Itt már találkozhattunk

Kigyűjtöttük neked témakörök szerint a korábbi évek középszintű matek érettségi feladatait.

Egyszerűen csak kattints a témakör nevére és már mutatjuk is, hogy milyen feladatok voltak ezekből a témakörökből a középszintű matekon. Sőt, minden feladathoz részletes videós megoldást is találsz. A témaköröknél látható pontszám pedig azt mondja meg, hogy a korábbi évek tapasztalatai alapján várhatóan hány pontot szerezhetsz vele a középszintű matek érettségin.

Számtani és mértani sorozatok

16 pont

Függvényekkel kapcsolatos feladatok

9,8 pont

Térgeometria

9,8 pont

Statisztika

9,3 pont

Trigonometria, szinusztétel, koszinusztétel

9,3 pont

Valószínűségszámítás

9,1 pont

Szöveges feladatok

7,4 pont

Halmazok

6 pont

Kombinatorika

5,9 pont

Síkgeometria

4,5 pont

Százalékszámítás

3,8 pont

Gráfok

3 pont

Másodfokú egyenletek

3 pont

Koordinátageometria

2,8 pont

Számelmélet

2,6 pont

Hatványozás, exponenciális egyenletek

1,4 pont

Egyenlőtlenségek

0,5 pont

Vektorok

0,7 pont

Amíg idáig legörgettél, az alatt nálunk már egy komplett anyagrészt megérthettél volna…

Tegyél meg annyit magadért, hogy kipróbálod, mennyire más nálunk matekot tanulni!

Mert mi a B-verzió? Hogy minden ugyanúgy megy, mint eddig…