ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÉS ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK

BEVEZETŐ

Ha a www.mateking.hu weboldalt használod, akkor köteles vagy elfogadni és betartani a weboldal felhasználási feltételeit. Ezek a felhasználási feltételek minden egyes látogatásodra vonatkoznak még akkor is, ha nem is regisztráltál az oldalon, sőt akkor is, ha életedben csak egyetlen egyszer kattintottál rá.

Így aztán különösen fontos, hogy ha használója vagy a www.mateking.hu oldalnak, akkor ismerd és elfogadd azokat a feltételeket, amiket most összefoglalunk Neked. Büszkék vagyunk rá, hogy éppen úgy, ahogy a matekot is szuper-érthetően magyarázzuk el, ebben a szerződésben is izgalmas és olvasmányos stílusban találod meg a köztünk létrejövő megállapodás részleteit. Biztosíthatunk róla, hogy mindezek elolvasása rendkívül kevés időt igényel, haszna ellenben több mázsányi.

Kezdhetjük? A weboldal üzemeltetője a Macroweb Internet Consulting Kft., a weboldalon elérhető tartalmakat pedig Mosóczi András E.V. és Mosóczi Bálint E.V. szolgáltatja. Az egyszerűség kedvéért ezeket a szereplőket együttesen Szolgáltatónak fogjuk hívni. Ezek volnánk tehát mi.

Te, amennyiben a weboldalt használod, még akkor is, ha nem is regisztráltál az oldalon, sőt akkor is, ha életedben csak egyetlen egyszer kattintottál rá, felhasználó vagy.

Lássuk, mivel jár felhasználónak lenni a mateking.hu weboldalon. Ha bármikor az olvasás során úgy érzed, hogy nem tudod elfogadni vagy betartani ezeket a feltételeket, akkor zárd be a böngésződnek ezt az ablakát és soha, de soha többé ne kattints a mateking.hu weboldalra.

Viszont, ha úgy érzed, hogy ezek a feltételek számodra is elfogadhatóak – nagyon igyekeztünk úgy kialakítani őket, hogy azok legyenek - akkor örömmel köszöntünk a mateking.hu weboldalon, és jó szórakozást kívánunk a szerződési feltételek olvasgatásához. :)

EZT ELOLVASOM JOGI NYELVEN IS

E megállapodás kötelező érvényű Rád nézve vagy az Általad képviselt gazdasági társaságra vagy egyéb szervezetre nézve (továbbiakban Felhasználó), amennyiben a www.mateking.hu weboldalon regisztrálsz, vagy nem regisztrálsz, de az oldalt használod. Amennyiben nem értesz egyet a felhasználási feltételekkel, vagy nem tudod elfogadni azokat, úgy ne kattints a regisztrálás gombra és ne használd az oldalt.

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) a szolgáltatást nyújtók
Macroweb Internet Consulting Kft. | Adószám: 23355181-2-43 | Cégjegyzékszám: 01 09 961663 | KSH szám: 23355181-6311-113-01 | 1213 Budapest, Páfrányos út. 15.
Mosóczi András E.V. | Nyilvántartási szám: 50247837 | Adószám: 67448054-2-41 | KSH szám: 67448054-8559-231-01 | 1139 Budapest, Üteg utca 31.
Mosóczi Bálint E.V. | Nyilvántartási szám: 50770605 | Adószám: 67793268-1-41 | KSH szám: 67793268-8559-231-01 | 1139 Budapest, Üteg utca 31.

együttesen említve a továbbiakban, mint Szolgáltató és a szolgáltatást megrendelő Felhasználó (továbbiakban együttesen említve „felek”) között a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó általános feltételeket, a www.mateking.hu weboldal (a továbbiakban: a „Weboldal”) felhasználásának a feltételeit és a szolgáltatás igénybevétele során a Felek között meglévő jogokat és kötelezettségeket tartalmazza.

Felhasználónak minősül minden természetes, vagy jogi személy, illetve személyes joga szerint jogképes szervezet, vagy egyéb szervezet, aki, vagy amely igényli, vagy használja a Szolgáltatásokat és a Weboldalon regisztrál, vagy nem regisztrál, de a weboldalt használja. A Weboldalon való regisztrációval, illetve a Weboldal által nyújtott bármely szolgáltatás igénybevételével a Felhasználó magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen ÁSZF-et.

AZ OLDAL HASZNÁLATA ÉS A SZERZŐI JOGOK

1. REGISZTRÁCIÓ, ÉS A FELHASZNÁLÓI FIÓK

Nézzük, hogyan tudod használni a mateking.hu weboldalt. A weboldalon található tananyagok három típusba sorolhatóak. Vannak bárki számára elérhető tartalmak, vannak regisztrált felhasználók számára elérhető tartalmak, és vannak előfizetéses tartalmak. A weboldalt úgy alakítottuk ki, hogy nagyon sok olyan tananyagot találj rajta, ami regisztráció nélkül is elérhető. Ha megelégszel ezeknek a használatával, abban az esetben nem szükséges regisztrálnod a weboldalon, ezeket a tartalmakat korlátlanul, tetszés szerint megtekintheted. Ha olyan tartalmak is érdekelnek, amelyek megtekintése regisztrációhoz kötött, akkor ezek megtekintése úgy válik lehetővé számodra, ha regisztrálsz a weboldalon.

A GDPR nem engedi meg számunkra, hogy személyes adataidat akkor is kezeljük, ha még nem töltötted be a 16-odik életévedet. Vagyis abban az esetben, ha még nem vagy 16 éves, sajnos picit várnod kell, hogy regisztrálhass nálunk. A weboldalon, csak akkor regisztrálhatsz, ha már betöltötted a 16-odik életévedet. Szüleidet viszont bármikor megkérheted, hogy regisztráljanak helyetted ők a saját e-mailcímükkel és ebben az esetben az általuk létrehozott fiókkal tudod használni a weboldalt.

Lássuk, hogyan tudsz regisztrálni. Persze ki szeret csak úgy mindenhova regisztrálni. Nos, valóban, senki, itt viszont most kelleni fog, mert ez alapján tudjuk majd beazonosítani, hogy Te vagy az, aki éppen használja az oldalt és nem valaki más tanul az általad megkezdett kurzusokból. De meg fogsz lepődni, hogy ez itt nálunk milyen egyszerű. Mindössze egy e-mailcímet kell megadnod és egy jelszót (nem az e-mailcímedhez tartozó jelszót, hanem egy olyan jelszót, amit majd itt fogsz használni belépéskor).

A regisztráció egy speciális szerződésnek, úgynevezett távollévők között kötött szerződésnek minősül. Ez azt jelenti, hogy ha regisztrálsz a weboldalon, akkor egy szerződés jön létre közted és köztünk. De aggodalomra semmi ok, mindez teljesen díjmentes, fizetned ezért semmit sem kell. A szerződés szövegét, ami egy az egyben megegyezik ezzel, amit most itt olvasol, elküldjük Neked a megadott e-mail címedre, hogy meglegyen.

Ezzel létre is jön a saját felhasználói fiókod, ami három dologból áll, az e-mailcímedből, egy rendszer által generált felhasználónévből és a jelszavadból. Ezeket a fiókodba belépve bármikor megváltoztathatod. Ha több különböző eszközről is használod a weboldalt, akkor a rendszer minden eszközön automatikusan kiléptet, a legutóbbi belépést leszámítva. Ezzel végülis nincs gond, ugyanakkor arra kérünk, hogy használat után lehetőség szerint mindig lépj ki a felhasználói fiókodból – biztonsági okokból.

A felhasználói fiókodat nem adhatod át más személynek sem átmeneti időre sem végleg. Ennek az az oka, hogy ezzel kárt okozol nekünk. Ha mégis arra utaló jeleket látunk, hogy ez megtörténne, akár le is tilthatjuk az egész fiókodat, amivel minden addig beszerzett tananyagodat elveszíted. Amennyiben gondatlanságból vagy kölcsönadás miatt kikerülne a kezedből a fiókod irányítása, mi nem fogunk tudni segíteni annak visszaszerzésében és az ebből eredő esetleges közvetlen vagy közvetett károkért semmilyen felelősséget nem tudunk vállalni, az emiatt keletkező esetleges károkat nem térítjük meg. Úgyhogy vigyázz a saját fiókodra és ne engedd, hogy bárki is rajtad kívül használhassa.

EZT ELOLVASOM JOGI NYELVEN IS

A weboldalon található bizonyos Tartalmak eléréséhez regisztráció szükséges. A regisztrációhoz szükséges egy valós e-mailcím és egy jelszó megadása, amelyek alapján a rendszer automatikusan létrehoz egy felhasználói fiókot (továbbiakban Fiók). A regisztráció díjmentes. A regisztráció csak a 16-odik életévüket betöltöttek számára lehetséges.A regisztráció távollévők között kötött szerződésnek minősül. A szerződés szövegét (jelen ÁSZF-et) a Szolgáltató tartós adathordozónak számító, e-mailben juttatja el részedre, a regisztráció során megadott e-mail címre.

A létrejövő Fiók adatai a jelszó, a felhasználó e-mailcíme és egy automatikusan generált felhasználónév (amely a Felhasználó által módosítható). A szolgáltató nem tud semmilyen felelősséget vállalni a hibásan megadott e-mailcím miatt előforduló problémákért. Minden olyan kárért, amely hibás vagy érvénytelen e-mail cím megadása miatt következik be, kizárólag a Felhasználót terheli felelősség.

Ugyanazon felhasználó több különböző IP-címről való egyidejű bejelentkezése tilos! Ebben az esetben a Szolgáltató jogosult a bejelentkezések blokkolására (a legutolsó bejelentkezési kísérlet kivételével). Az ebből a blokkolásból eredő esetleges károkért a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal, reklamációt nem fogad el. A Felhasználó Fiókját nem ruházhatja át más személyre, és nem használhatja fel más személy Fiókját.

2. AZ OLDAL HASZNÁLATÁNAK MENETE

A Weboldalon a díjmentes regisztráció után hozzáférhetsz a csak regisztráltak számára elérhető tananyagokhoz is. Ez szuper hír, ezek után ugyanis a Weboldalon található ingyenes és regisztráltak számára ingyenes összes tartalmat korlátlanul megtekintheted. Ha még ennél is több tananyagra van szükséged, akkor lehetőséged van előfizetni teljes tantárgycsomagokra is. Ezeket a tantárgycsomagokat személyes használatra hoztuk létre. Ebből az is következik, hogy csak magánszemélyeknek van lehetősége előfizetni rájuk. Egy kft vagy egy részvénytársaság úgysem tud matekot tanulni. A díj megfizetését követően ezek a tartalmak egy meghatározott időn belül korlátlanul megtekinthetőek. Ám, ahogyan még a galapagosi óriásteknős sem él örökké, úgy a tananyagok előfizetési ideje is lejár. Miért jár le, ha egyszer megvettem? Hiszen, ha veszek egy cipőt a boltban, az se jár le… Nos, a válasz az, hogy de igen az is lejár, elkopik, elhasználódik és hiába mész vissza a boltba 2 év után, hogy kérem én fizettem ezért a cipőért és nézzék, most szét van esve, adjanak helyette egy újat – nem fognak. Most persze mondhatod, hogy a netes tartalom nem kopik el. Hajjaj, de még mennyire.

Egy netes tartalomra ezer meg ezer veszély leselkedik, amikre nekünk mind figyelni kell. Ahhoz, hogy Te bármikor, amikor csak épp kedved tartja, megnézhesd azokat a tananyagokat, amikre előfizettél, nekünk folyamatosan dolgoznunk kell, működtetni kell a szervert, karbantartani a weboldalt, javítani a hibákat. Arról nem is beszélve, hogy a tananyagokat folyamatosan javítjuk, fejlesztjük, bővítjük, tehát amikor előfizetsz, nem egy statikus dologra fizetsz elő, a fejlesztések folyamatosan frissülnek nálad is. Vagyis az a pénz, amit kifizetsz egy tananyagért éppen annyi időre van kiszámolva, amekkora időre előfizetsz rá nem pedig örök életre.

Az előfizetés díját és a megtekinthetőség lejárati idejét a vásárlás megkezdése előtt meg tudod nézni ezt jól látható módon feltüntetjük és azt a vásárlás felületén és a vásárlás során kiállított számlán is láthatod.

Internetes vásárlások esetén a fogyasztókat 14 napos elállási jog illeti meg. Ez az elállási jog azonban a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom esetére – vagyis éppen erre az esetre, amiben most vagyunk – nem vonatkozik, ha a Szolgáltató a szolgáltatást a Felhasználó, kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Felhasználó a beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási/felmondási jogát. Mindez annyit jelent, hogy a megveszem gombra kattintva egy olyan internetes vásárlást indítasz el, ahol a jogszabály nem biztosítja számodra az elállási jogot.

A díj megfizetése történhet bankkártyás fizetéssel, vagy a Barion által elfogadott elektronikus pénz használatával. Az előfizetésedről a vásárlás során elektronikus számlát állítunk ki. A számlát csak magánszemélyek részére tudjuk kiállítani, gazdasági társaság vagy egyéb szervezet részére nem. Törvényi előírás, hogy a számla kiállítása során a valóságnak megfelelő adatokat adj meg. Hogyha nem valódi adatokat adsz meg, azzal törvénysértést követsz el. Az online fizetés miatt nem tudjuk vállalni az elektronikus számlától különböző számlaformátum kiállítását, de az elektronikus számla is jogszabályoknak minden szempontból maximálisan megfelel. A Díj megfizetését követően a tartalmak azonnal megtekinthetővé válnak a lejárati idő végéig. A megfizetett díj nem tartalmazza a megtekintési jogon kívüli egyéb felhasználási jogokat, így például a másolás, sokszorosítás, újra előállítás, idegen nyelvre történő fordítás, harmadik fél számára történő továbbítás, nyilvános helyen történő bemutatás, harmadik fél számára az oktatóanyagok segítségével nyújtott oktatási tevékenység jogát. De erről a következő pontban még jóval bővebben szólunk majd.

EZT ELOLVASOM JOGI NYELVEN IS

A Weboldalon díjmentesen lehet regisztrálni, amely után Felhasználó hozzáférhet a csak regisztráltak számára elérhető Tartalomhoz. Felhasználó értesítő levelet kap a regisztrációjáról, és a regisztrációval kapcsolatos technikai információkról.

A Weboldalon található ingyenes és regisztráltak számára ingyenes Tartalmat a Felhasználó korlátlanul megtekintheti.

A weboldalon található díjköteles tartalmak megtekintéséhez a díjat meg kell fizetni. A díjköteles tartalmak díjának megfizetésére csak magánszemélyek van lehetősége, mivel a számlát csak magánszemélyek részére tudjuk kiállítani, gazdasági társaság vagy egyéb szervezet részére nem. Törvényi előírás, hogy a számla kiállítása során a valóságnak megfelelő adatokat adj meg. Hogyha nem valódi adatokat adsz meg, azzal törvénysértést követsz el. A díj megfizetése történhet bankkártyás fizetéssel, vagy a Szolgáltató által elfogadott elektronikus pénz használatával.

A díj megfizetését követően ezek a tartalmak egy meghatározott időn belül a Felhasználó által korlátlanul megtekinthetőek. A megtekinthetőség lejárati idejét a Szolgáltató a vásárlás megkezdése előtt a vásárlás felületén és a vásárlás során kiállított számlán is jól láthatóan feltünteti.

Internetes vásárlások esetén a fogyasztókat 14 napos elállási jog illeti meg. Ez az elállási jog azonban a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom esetére (jelen esetre) nem vonatkozik, ha a Szolgáltató a szolgáltatást a Felhasználó, kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Felhasználó a beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási/felmondási jogát. Felhasználó nyilatkozik, hogy a vásárlás előtt jelen ÁSZF részletesen tájékoztatta arról, hogy nem tárgyi adathordozón vásárolt tartalomról van szó és tudomásul veszi, hogy a vásárlást követően nem élhet elállási jogával.

A Díj megfizetését követően bankkártyás vagy elektronikus pénzzel történő fizetés esetében a megvásárolt tartalmak azonnal megtekinthetővé válnak a lejárati idő végéig.

A megvásárolt tananyagokat a Felhasználó korlátlanul megtekintheti a lejárati időn belül, de azokat harmadik fél számára nem juttathatja el. A megfizetett díj nem tartalmazza a megtekintési jogon kívüli egyéb felhasználási jogokat, így például a másolás, sokszorosítás, idegen nyelvre történő fordítás, harmadik fél számára történő továbbítás, nyilvános helyen történő bemutatás, harmadik fél számára az oktatóanyagok segítségével nyújtott oktatási tevékenység jogát.

3. SZERZŐI JOGOK

A weboldalon található tartalmak mind szerzői jogi védelem alatt állnak. Ahogyan például a Leonardo da Vinci által festett Mona Lisa-t sem lehet csak úgy leakasztani a falról és elvinni - vagyis hát lehet, de egy 50 fős kommandós osztag fog várni Téged a Louvre minden kijáratánál – nos, éppen úgy tilos a webes tartalmak jogtalan használata is. Ahogyan a múzeumban, itt is mindent csak nézni szabad, fizikailag sokszorozni, letölteni, továbbadni nem.

A mateking.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy segítsünk Neked a tanulásban. Úgy gondoljuk, hogy a szolgáltatásunkért cserébe elkért összegek messze figyelembe veszik a diákok anyagi helyzetét, és egy kiemelkedően magas minőségű szolgáltatást nyújtunk. Szeretnénk továbbra is segíteni Neked a felkészülés során, és Te is segíts nekünk, hogy ne kerülhessenek fel különböző letöltő oldalakra és egyéb fájlmegosztó oldalakra a mateking.hu oktatóanyagai. Amellett, ugyanis, hogy ez bűncselekmény, rendkívül méltánytalan is velünk szemben. Ez a weboldal minden tartalmára egyaránt és egységesen vonatkozik, így a vizuális interfészek, grafika, design, számítógépes kód (beleértve a forráskódot vagy tárgyi kód), szoftverek, szolgáltatások, tartalom, oktatási anyagok és bármilyen egyéb tartalom (továbbiakban Tartalom) mind szerzői jogi védelem alatt állnak.

A weboldal tulajdonosa és üzemeltetője a Macroweb Internet Consulting Kft, a weboldalon található oktatási tartalmak szerzői jogi tulajdonosa Mosóczi András és Mosóczi Bálint, a továbbiakban együttesen említve Tulajdonosok. A Weboldalon található tartalmak részének, vagy egészének másolása, azoknak akár analóg, akár digitális úton történő tárolása, rögzítése, újra előállítása, letöltése, szerkesztése minden esetben csak a Szolgáltató vagy a Tulajdonosok előzetes, írásos engedélyével történhet. A Weboldal bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő felhasználása kizárólag a Szolgáltató vagy a Tulajdonosok előzetes, írásbeli engedélyével lehetséges.

Ha ezen előírásokat, mint felhasználó nem tartod be, akkor amellett, hogy nem vagy többé jogosult a weboldal használatára, az ezek megszegéséből eredő minden kárért kizárólagos felelősséggel tartozol, így különösen, de nem kizárólagosan törölhetjük a felhasználói fiókodat, illetve a polgári jog általános szabályai szerint sérelemdíjat is követelhetünk, valamint minden egyéb intézkedést megtehetünk a szerzői jogok védelmében. A Weboldalon található tananyagokat – a Szolgáltató vagy a Tulajdonosok előzetes, írásos engedélye nélkül – harmadik fél számára nem teheted közzé, nem továbbíthatod, nem hozhatod nyilvánosságra és nem használhatod oktatási célra, valamint nem értékesítheted. Mindezekre ott vagyunk mi. Oktatsi célra történő felhasználásról részletes leírást találsz itt. A Weboldal bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő megosztása, nyilvánosság felé közvetítése, jogtalan használata, fájlmegosztó oldalakra való feltöltése vagy bármilyen más módon történő megosztása tilos.

A szerzői jogi törvény értelmében a Szolgáltató vagy a Tulajdonosok követelhetik a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását; követelhetik a jogsértés vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől. Ezen kívül azt is követelhetik, hogy a jogsértő szolgáltasson adatot a jogsértéssel érintett dolgok vagy szolgáltatások előállításában, forgalmazásában, illetve teljesítésében résztvevőkről, a jogsértő felhasználásra kialakított üzleti kapcsolatokról. Követelhetik a jogsértéssel elért gazdagodás visszatérítését; követelhetik a sérelmes helyzet megszüntetését, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását, továbbá a kizárólag vagy elsősorban a jogsértéshez használt eszközök és anyagok, valamint a jogsértéssel előállott dolgok lefoglalását, meghatározott személynek történő átadását, kereskedelmi forgalomból való visszahívását, onnan való végleges kivonását, illetve megsemmisítését. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítést is követelhet. A törvényben szabályozott személyhez fűződő joga megsértése esetén a szerző a polgári jog általános szabályai szerint sérelemdíjat is követelhet. Jogtalan felhasználás esetén a jogsértő 10 000 forint / nap / mű, de minimum 150 000 Forint összegű jogdíj megfizetésére köteles. Az előzőeken túlmenően a Tulajdonosok fenntartják a jogot arra, hogy jogaik és gazdasági érdekeik védelme érdekében a weboldalon található minden tartalom bármely formában megvalósuló és a Szolgáltató vagy a Tulajdonosok előzetes, írásbeli engedélye nélkül történő felhasználása esetén napi 10 000 forinttól 100 000 forintig terjedő jogdíjat állapítson meg és követeljen a jogsértővel szemben. Jogsértő a jogsértő magatartás tanúsításával – vagyis a weboldalon található tartalmak engedély nélküli felhasználásával - magára nézve kötelezően alkalmazandó módon elfogadja ezen jogdíj megfizetését.

EZT ELOLVASOM JOGI NYELVEN IS

A weboldalon található tartalmak, vizuális interfészek, grafika, design, számítógépes kód (beleértve a forráskódot vagy tárgyi kód), szoftverek, szolgáltatások, tartalom, oktatási anyagok és bármilyen egyéb tartalom (továbbiakban Tartalom) mind szerzői jogi védelem alatt állnak. A weboldal tulajdonosa és üzemeltetője a Macroweb Internet Consulting Kft, a weboldalon található oktatási tartalmak szerzői jogi tulajdonosa Mosóczi András és Mosóczi Bálint, a továbbiakban együttesen említve Tulajdonosok. Felhasználó magára nézve kötelező érvényűnek tekinti, hogy a Weboldalon található tartalmak részének, vagy egészének másolása, azoknak akár analóg, akár digitális úton történő tárolása, rögzítése, újra előállítása, letöltése, szerkesztése minden esetben a Szolgáltató vagy a Tulajdonosok előzetes, írásos engedélyével történhet.

A Weboldal bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő felhasználása kizárólag a Szolgáltató vagy a Tulajdonosok előzetes, írásbeli engedélyével lehetséges. Az ezek megszegéséből eredő minden kárért Felhasználó kizárólagos felelősséggel tartozik, így különösen, de nem kizárólagosan Szolgáltató törölheti a felhasználói fiókot, illetve minden egyéb intézkedést a szerzői jogok védelmében megtehet. Felhasználó vállalja, hogy a Weboldalon található tananyagokat – a Szolgáltató vagy a Tulajdonosok előzetes, írásos engedélye nélkül – harmadik fél számára nem teszi közzé, nem továbbítja, nem hozza nyilvánosságra, további oktatási célra nem használja, nem értékesíti. A Weboldal bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő megosztása, nyilvánosság felé közvetítése, jogtalan használata, fájlmegosztó oldalakra való feltöltése vagy bármilyen más módon történő megosztása tilos.

A szerzői jogi törvény értelmében a Szolgáltató vagy a Tulajdonosok követelhetik a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását; követelhetik a jogsértés vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől. Követelhetik, hogy a jogsértő szolgáltasson adatot a jogsértéssel érintett dolgok vagy szolgáltatások előállításában, forgalmazásában, illetve teljesítésében résztvevőkről, a jogsértő felhasználásra kialakított üzleti kapcsolatokról. Követelhetik a jogsértéssel elért gazdagodás visszatérítését; követelhetik a sérelmes helyzet megszüntetését, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását, továbbá a kizárólag vagy elsősorban a jogsértéshez használt eszközök és anyagok, valamint a jogsértéssel előállott dolgok lefoglalását, meghatározott személynek történő átadását, kereskedelmi forgalomból való visszahívását, onnan való végleges kivonását, illetve megsemmisítését. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítést is követelhet. A törvényben szabályozott személyhez fűződő joga megsértése esetén a szerző a polgári jog általános szabályai szerint sérelemdíjat is követelhet. Jogtalan felhasználás esetén a jogsértő 10 000 forint / nap / mű, de minimum 150 000 Forint összegű jogdíj megfizetésére köteles. Az előzőeken túlmenően a Tulajdonosok fenntartják a jogot arra, hogy jogaik és gazdasági érdekeik védelme érdekében a weboldalon található minden tartalom bármely formában megvalósuló és a Szolgáltató vagy a Tulajdonosok előzetes, írásbeli engedélye nélkül történő felhasználása esetén napi 10 000 forinttól 100 000 forintig terjedő jogdíjat állapítson meg és követeljen a jogsértővel szemben. Jogsértő a jogsértő magatartás tanúsításával – vagyis a weboldalon található tartalmak engedély nélküli felhasználásával - magára nézve kötelezően alkalmazandó módon elfogadja ezen jogdíj megfizetését.

4. FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA TILTOTT TEVÉKENYSÉGEK

Ha regisztráltál a mateking.hu weboldalon, vagy nem regisztráltál, de a weboldalt használod, akkor, felhasználóként elfogadod, hogy többek között, de nem kizárólagosan az alábbi tevékenységek tilosak számodra az oldal használata során.

a) Tilos a weboldal kereskedelmi vagy oktatási célra történő felhasználása. Az oldal és a kapcsolódó szolgáltatások kizárólagos célja a személyes használat. Bármilyen ettől eltérő felhasználáshoz az üzemeltető írásos engedélye szükséges.

b) Tilos bérbe vagy kölcsönbe adni a Felhasználó által létrehozott Fiókot.

c) Tilos az oldalon akár a hozzászólásra lehetőséget nyújtó mezőben, akár bármely más felületen jogellenes, személyiségi jogokat sértő, a közösség számára megtévesztő, a mateking.hu üzleti érdekeit sértő, illetlen, zaklató, fenyegető, félelemkeltő, durva, faji vagy etnikai alapon sértő, vagy más okból nem megfelelő, így például becsületsértő, pornográf, uszító, megtévesztő tartalom közzététele.

d) Tilos a szerzői jogokat vagy egyéb tulajdonosi jogokat sértő tartalom közzététele.

e) Tilos kéretlen ajánlatok, hirdetések, promóciós anyagok, politikai hirdetések, politikai felhívások, vagy egyéb spam jellegű tartalmak közzététele.

f) Tilos a weboldal használata bármely törvényellenes célra, vagy olyan célra, amely megsérti a helyi, állami, nemzeti vagy nemzetközi jog szabályait.

g) Tilos eltávolítani, megkerülni, vagy más módon zavarni az oldal biztonságával kapcsolatos funkciókat, valamint tilos megzavarni, megkerülni azokat a funkciókat, amelyek megakadályozzák vagy korlátozzák az oldal jogosulatlan vagy nem szabályos használatát.

h) Tilos visszafejteni, feltörni, vagy más módon támadást intézni a weboldal és az oldal forráskódja ellen.

i) Tilos a weboldalon található oktatási anyagok elektronikus úton történő vagy egyéb módon történő másolása vagy tárolása még akkor is, ha ez saját tanulási célok miatt történik. Kivételt képeznek ez alól a letölthető PDF formátumú dokumentumok, amelyet a szerző megjelölésével a Felhasználó jogosult másolni és továbbítani, amennyiben nem harmadik fél számára nyújt ennek segítségével oktatási tevékenységet.

j) Tilos a weboldalon található bármilyen oktatási vagy egyéb tartalom feltöltése harmadik fél által elérhető tárhelyekre, felhő alapú szolgáltatásokba, email-fiókokba, vagy egyéb közösségi tartalommegosztó oldalakra.

k) Tilos szándékosan zavarni, akadályozni, veszélyeztetni a weboldal működését.

5. NEMGARANCIÁK

A www.mateking.hu weboldalt a saját felelősségedre használod. Az oldalon közzétett összes adat, információ, szoftver, oktatási anyag tartalmazhat hibákat. A weboldal használatával elfogadod, hogy a tartalmakat ezekkel a hibákkal együtt használod. A hibákat persze senki sem szereti, mi sem, így törekszünk ezeknek a lehetséges hibáknak a javítására, de erre garanciát nem vállalunk. A Weboldalon található tartalmak után nem vállalunk olyan értelemben felelősséget, hogy ha ezeket megtanulod, akkor tutira átmész a vizsgán, hiszen ez olyan sok dologtól függhet – például a vizsgáztató tanár hangulatától is (persze konkrétan nem tudnánk megnevezni ilyen tanárt). Vagyis az oldal használatával tudomásul kell venned és el kell fogadnod, hogy amennyiben az adott oktatási intézményben sikertelen vizsgát teszel, úgy velünk Szolgáltatóval szemben semmilyen igényt nem érvényesítesz, a Szolgáltató felelősségét ezzel kapcsolatban kizárod.

A weboldalon található Tartalomért, annak bármely oktatási intézmény tananyagához való illeszkedéséért, szintén nem tudjuk vállalni a felelősséget, így ha nálatok a tanár máshogyan vagy mást tanít, akkor azzal nem tudunk mit kezdeni, mi úgy raktuk össze a tananyagokat, hogy az a lehető legjobb legyen szerintünk. Ha ennek ellenére valamely oktatási intézményben ez így nem felel meg, az ebből eredő közvetlen vagy közvetett kárt, veszteséget, elmaradt hasznot nem térítjük meg.

Végezetül tudnod kell, hogy minden Felhasználó felelős a saját hardver és szoftver eszközei megfelelő állapotáért és azért, hogy ezek alkalmasak legyenek az internet és a Weboldal használatára, illetve a tartalmak internetről történő fel- és letöltésére.

EZT ELOLVASOM JOGI NYELVEN IS

A Felhasználó a weboldalt a saját felelősségére használja. Az oldalon közzétett összes adat, információ, szoftver, oktatási anyag tartalmazhat hibákat. A Felhasználó elfogadja, hogy a tartalmakat ezekkel a hibákkal együtt használja. A Szolgáltató törekszik ezen lehetséges hibák javítására, de erre garanciát nem vállal. Szolgáltató a Weboldalon található tartalmak után nem vállal felelősséget, ezért Felhasználó kijelenti, hogy amennyiben az adott oktatási intézményben sikertelen vizsgát tesz, úgy Szolgáltatóval szemben semmilyen igényt nem érvényesít, a Szolgáltató felelősségét ezzel kapcsolatban kizárja. A weboldalon található Tartalomért, annak bármely oktatási intézmény tananyagához való illeszkedéséért, a Szolgáltató nem vállal felelősséget, az ebből eredő közvetlen vagy közvetett kárt, elmaradt hasznot vagy veszteséget nem téríti meg. Felhasználó felelős a saját hardver és szoftver eszközei megfelelő állapotáért és azért, hogy ezek alkalmasak az internet és a Weboldal használatára, illetve a tartalmak internetről történő fel- és letöltésére.

6. ELÉRHETŐSÉG ÉS KARBANTARTÁS

A Szolgáltató naptári évre vonatkozóan (SLA) 98%-os rendelkezésre állásra vállal garanciát. A rendszeres karbantartás miatti néha-néha rövid időre előfordulhat, hogy szünetel a szolgáltatás. Szolgáltatás-szünetelésre (vagy korlátozásra) többek között a Szolgáltató érdekkörébe tartozó hálózat, szerver infrastruktúra, vagy szoftver alkalmazás karbantartása, felújítása, frissítése, cseréje, átalakítása miatt kerülhet sor. Az egy óránál hosszabb szüneteléssel járó karbantartási munkálatokról a szünetelést 5 naptári nappal megelőzően előzetesen e-mailben, vagy hírlevélben, vagy a Weboldal információs felületén értesíteni fogunk. A rendszeres karbantartást lehetőség szerint abban a napszakban próbáljuk meg elvégezni, amikor a legkisebb a forgalom a weboldalon. A tervezett karbantartásokon felül előforduló javításokat igyekszünk a lehető leghamarabb elvégezni. Nem vállalunk ugyanakkor semmilyen felelősséget az internetszolgáltató hibájából keletkező kimaradásokért vagy nem megfelelő minőségű elérhetőségért, továbbá szintén nem vállalunk felelősséget a szerver üzemeltetése során, a szerverüzemeltetőnél keletkező problémákért. Ezen problémák kijavítása nem a Szolgáltató hatáskörébe tartozik.

EZT ELOLVASOM JOGI NYELVEN IS

A rendszeres karbantartás miatti Szolgáltatás-szünetelésre (vagy korlátozásra) többek között a Szolgáltató érdekkörébe tartozó hálózat, szerver infrastruktúra, vagy szoftver alkalmazás karbantartása, felújítása, frissítése, cseréje, átalakítása miatt kerülhet sor. A szüneteléssel járó karbantartási munkálatokról Szolgáltató a szünetelést 5 naptári nappal megelőzően előzetesen e-mailben, vagy hírlevélben, vagy a Weboldal információs felületén értesíti Felhasználót.

A tervezett karbantartásokon felül előforduló javításokat a Szolgáltató igyekszik a lehető leghamarabb javítani. A Szolgáltató ugyanakkor nem vállal semmilyen felelősséget az internetszolgáltató hibájából keletkező kimaradásokért vagy nem megfelelő minőségű elérhetőségért, továbbá szintén nem vállal felelősséget a szerver üzemeltetése során, a szerverüzemeltetőnél keletkező problémákért. Ezen problémák kijavítása nem a Szolgáltató hatáskörébe tartozik.

7. HIBABEJELENTÉS, HIBAJAVÍTÁS

A Szolgáltatásban észlelt hibák bejelentése céljából műszaki hibabejelentő szolgáltatást üzemeltetünk. A weboldal hibabejelentő felületén bejelentett hibát rögzítjük és nyilvántartásba vesszük, és amilyen hamar tudjuk, javítjuk. A műszaki hibabejelentés igénybevétele során tudnunk kell az alábbi információkat: Felhasználó neve, email-címe, a hiba/probléma észlelése során milyen érzékelhető jelenségeket tapasztalt. A hibabejelentést követően igyekszünk a hibát minél hamarabb kijavítani, majd ezt követően a hiba kijavításáról Téged e-mail-ben értesíteni.

8. FELHASZNÁLÓ NYILATKOZATAI, ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

Mint Felhasználó vállalnod kell, hogy az itt felsorolt valamennyi pontban foglaltakat magadra nézve kötelezőnek fogadod el. Ha bármelyik ponttal kapcsolatban van bármi olyan, amit nem tudsz elfogadni vagy betartani, úgy nem vagy jogosult a weboldal használatára és felszólítunk, hogy fejezd is be az oldal használatát. Amennyiben egyet tudsz érteni az itt felsoroltakkal, elfogadod és betartod azokat, akkor köszöntünk a mateking.hu oldal diákjai között, immár valódi tagja vagy a mi kis közösségünknek.

9. SZOLGÁLTATÓ NYILATKOZATAI, ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

A Weboldalon található tartalmak nem minősülnek hivatalos oktatási kiadványoknak. Így aztán nem garantáljuk az oktatóanyagok hibamentességét, és nem garantáljuk, hogy aktuális tanulmányaidnak teljes mértékben megfelelően mindent és olyan formában találsz meg a weboldalon, amiket és ahogyan azt az oktatási intézményben tanították. Mindezekért nem tudunk felelősséget vállalni, az ebből eredő kárt vagy veszteséget nem térítjük meg. Mint Felhasználó ezt a weboldal használata során kifejezetten tudomásul kell venned. Ellenkező esetben kérjük, ne regisztrálj, és ne használd a weboldalt.

A weboldalhoz való hozzáférésedet indoklási kötelezettség nélkül, bármely esetben megtagadhatjuk, ha bármely olyan veszélyt észlelünk, amely hátráltathatja, veszélyeztetheti a Weboldal üzemelését, vagy az bármely okból kifolyólag jogszabálysértő lehet. Egyik fél sem felelős a másik fél felé bármely késedelem, vagy mulasztás esetén, amennyiben az olyan ok, feltétel, vagy elháríthatatlan esemény miatt következik be, mely a Felek akaratától, cselekedeteitől és személyétől független (mint például háború, felkelés, munkabeszüntetés, természeti katasztrófa, terrortámadás stb.) amennyiben e körülmények a Szerződés megkötését követően keletkeznek és amennyiben erről a lehető legrövidebb időn belül értesíti a másik felet. Szolgáltató nem vállal felelősséget a Weboldal és a hozzá kapcsolódó egyéb weboldalak folyamatos, hibamentes működéséért, vagy vírusoktól és egyéb kártevőktől való mentességéért. Szolgáltatót nem terheli felelősség a Felhasználó által a Weboldal használata során, az interneten továbbított adatok esetleges elvesztéséért vagy harmadik fél számár történő jogosulatlan hozzáférésért.

EZT ELOLVASOM JOGI NYELVEN IS

A Weboldalon található tartalmak nem minősülnek hivatalos felsőoktatási kiadványoknak. Szolgáltató nem garantálja az oktatóanyagok hibamentességét, és nem garantálja, hogy a Felhasználó aktuális tanulmányainak megfelelően mindent és olyan formában talál meg a weboldalon, amiket és ahogyan azt neki a felsőoktatási intézményében tanították. Mindezekért a Szolgáltató nem vállal felelősséget, az ebből eredendő kárt vagy veszteséget nem térít meg. Felhasználó ezt a weboldal használata során kifejezetten tudomásul veszi. Ellenkező esetben kérjük ne regisztráljon és ne használja a weboldalt.

Az oktatóanyagok nyelvezete könnyed, fiatalos, szóhasználata eltér a felsőoktatási intézményekben tapasztalhatóaktól. Szolgáltató kijelenti, hogy a Weboldalon található tartalmakkal senkit nem akar megbántani, vagy inzultálni.

Szolgáltató a hozzáférést indoklási kötelezettség nélkül, bármely esetben megtagadhatja, ha egyoldalú döntése alapján bármely olyan veszélyt észlel, amely hátráltathatja, veszélyeztetheti a Weboldal üzemelését, vagy az bármely okból kifolyólag jogszabálysértő lehet. Egyik fél sem felelős a másik fél felé bármely késedelem, vagy mulasztás esetén, amennyiben az olyan ok, feltétel, vagy elháríthatatlan esemény miatt következik be, mely a Felek akaratától, cselekedeteitől és személyétől független (mint például háború, felkelés, munkabeszüntetés, természeti katasztrófa stb.). Amennyiben e körülmények a Szerződés aláírását követően keletkeznek és amennyiben erről a lehető legrövidebb időn belül értesíti a másik felet.

Szolgáltató nem vállal felelősséget a Weboldal és a hozzá kapcsolódó egyéb weboldalak folyamatos, hibamentes működéséért, vagy vírusoktól és egyéb kártevőktől való mentességéért. Szolgáltatót nem terheli felelősség a Felhasználó által a Weboldal használata során az interneten továbbított adatok esetleges elvesztéséért vagy harmadik fél számár történő jogosulatlan hozzáférésért.

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

1. KI FELELŐS AZ ADATAIM KEZELÉSÉÉRT?

Személyes adataid adatkezelője a mateking.hu weboldal szolgáltatásainak igénybevételekor a Macroweb Internet Consulting Kft. | Adószám: 23355181-2-43 | Cégjegyzékszám: 01 09 961663 | KSH szám: 23355181-6311-113-01 | 1213 Budapest, Páfrányos út. 15.

Kapcsolatba lépni itt tudsz vele.

2. MILYEN ADATAIMHOZ, ÉS KIK FÉRNEK HOZZÁ A WEBOLDAL HASZNÁLATA KÖZBEN?

Nézzük, milyen adatokat adsz meg nekünk a weboldal használata során és mi történik ezekkel, ki fér hozzá, milyen célból és meddig.

Ha szeretnéd most rögtön áttekinteni, hogy pontosan milyen adatokat adsz meg a weboldal használata közben, és kik férhetnek hozzá ezekhez az adatokhoz, akkor kattints ide és ezzel átugorhatod a részletes leírást. Ha viszont azt is szeretnéd tudni, hogy pontosan miért is kérjük tőled ezeket az adatokat, és milyen módon, akkor olvass tovább.

A Szolgáltató által kezelt adatok köre, jogalapja és időtartama:

A Felhasználó IP címe
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: Az informatikai rendszer védelme és a weboldal biztonsága.
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: A Szolgáltató jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: Az utolsó látogatásától számított 15 napon belül.

A weboldal használatának megkezdésekor, egy kérést indítasz felénk a számítógépedről, vagy mobil eszközödről. Mintha egy levelet küldenél el, amire válaszként szeretnéd megkapni a weblap egyik oldalát. Ahogyan a levélre is csak akkor tudnak Neked válaszolni, ha megadod a címedet, hogy pontosan hova küldjék a választ, éppen úgy ez az elektronikus kérés is tartalmaz egy címet. Ez a cím az internetes azonosítási címed, az IP címed. Erre az IP címre küldi el szerverünk a kért oldalt, amit szeretnél megnézni. Minden egyes megtekintett oldal egy-egy ilyen levélváltásnak felel meg. Ahhoz, hogy ez a levelezés zökkenőmentes legyen, szerverünk úgynevezett log fájlokban tárolja el az IP címedet.

Az IP cím azonosítására és tárolására az informatikai rendszereink védelme és a weboldal biztonságos működése miatt van szükség. Annak mintájára, ahogy biztonsági kamerák működnek a bankban meg a boltokban, a weboldal elleni esetleges rosszindulatú tevékenységekkel szembeni védelmet részben az biztosítja, hogy naplózzuk a weboldal működését és ebben a naplóban listázzuk azokat az IP címeket, ahonnan kérés indult a szervereinkre. Ha egy IP címről a weboldal biztonságos működését megzavaró tevékenységet észlelünk, akkor tiltólistára tesszük azt. Egy esetleges rosszindulatú tevékenység elhárítása és jogi úton történő rendezése ennek segítségével történik. Ha nem történt semmi rendellenes, akkor épp úgy, ahogy a biztonsági kamerák felvételeit is törlik, mi is töröljük a log fájlokat és velük együtt az IP címeket. A log fájlokban tárolt IP címeket a céltól eltérően nem használjuk fel és automatikusan 15 napon belül töröljük, csak abban az esetben őrizzük meg, ha az adott IP címről valamilyen tiltott tevékenységet végeztél. Tiltott tevékenységnek minősül a korábban felsoroltakon túl minden egyéb olyan tevékenység, amely megsérti a helyi, az állami, a nemzeti vagy a nemzetközi jog szabályait.

A Felhasználó e-mail címe
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A felhasználó azonosítása a weboldal szerződéses szolgáltatásainak igénybevételekor.
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: Szerződés teljesítéséhez szükséges.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: A szerződés megszűnését követő jogi elévülési idő lejártáig.

A weboldal használata során a bárki számára tetszés szerint elérhető tartalmakon kívül a többi tartalom elérésének feltétele a regisztráció, ami egy speciális szerződés megkötését jelenti köztünk. Aggodalomra semmi ok, ez pénzbe nem kerül. Ez a szerződés az úgynevezett távollévők között kötött szerződés, amelynek megkötésével, vagyis a regisztrációval létrejön a felhasználói fiókod. Annak érdekében, hogy biztosan csak Te férhess hozzá fiókod tartalmához, szükség van rá, hogy az oldalon tett látogatásod során egyértelműen be tudjunk azonosítani. Ehhez az azonosításhoz pedig valamilyen személyes adatra van szükség. Lássuk, hogy mire. Büszkék vagyunk rá, hogy a létező legeslegkevesebb adatot kérjük tőled a regisztráció során - mindössze egyetlen e-mailcímet. Semmi mást.

A regisztráció során általad megadott e-mailcímet csak a beazonosításodra és rendszerüzenetek küldésére használhatjuk, más célra nem. Amikor a regisztráció során a REGISZTRÁLOK gombra kattintasz, megfelelő tájékoztatáson alapuló és önkéntes akaratodat nyilvánítod ki, hogy e-mailcímed megadásával és használatával létrejöjjön a regisztráció. A GDPR nem engedi meg számunkra, hogy személyes adataidat akkor is kezeljük, ha még nem töltötted be a 16-odik életévedet. Vagyis abban az esetben, ha még nem vagy 16 éves, sajnos picit várnod kell, hogy regisztrálhass nálunk. Szüleidet viszont bármikor megkérheted, hogy regisztráljanak helyetted ők a saját e-mail címükkel és ebben az esetben az általuk létrehozott fiókkal tudod használni a weboldalt.

Ha szeretnél elsőként értesülni a különféle kedvezményeinkről és fejlesztéseinkről, és hozzájárulsz ahhoz is, hogy e-DM leveleket kapj tőlünk, akkor átlagosan havonta egyszer vagy kétszer fogsz tőlünk kapni egy levelet csupa hasznos információval. Természetesen erről bármikor leiratkozhatsz a levél láblécében található leiratkozó gomb segítségével, vagy a Saját adatok menüpontban.

A Felhasználó neve
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A reklámtörvényben és a GDPR-ban foglalt jogi kötelezettségnek való megfelelés.
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: A Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: A hivatkozott jogszabályban előírt megőrzési időn belül.

Ha hozzájárulsz ahhoz, hogy e-DM leveleket kapj tőlünk, akkor a jogi előírások betartása érdekében meg kell adnod nekünk a nevedet. Nekünk ugyanis tudnunk kell bizonyítani, hogy a saját nevedben és megfelelő tájékoztatáson alapuló egyértelmű kinyilatkoztatást tettél arról, hogy valóban szeretnéd, hogy részedre e-DM leveleket küldjünk. És most lássuk, milyen adatokat kezelünk még.

A Felhasználó számlázási adatai
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A számviteli törvényben foglalt jogi kötelezettségnek való megfelelés.
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: A Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: A számla kiállításától számított jogszabályban előírt megőrzési időn belül.

Ha valamelyik tantárgyunk annyira megtetszik, hogy elő is fizetsz rá, akkor újabb adatokra van szükségünk. Az előfizetés során meg kell adnod a nevedet és a számlázási címedet, mert ez fog szerepelni a számlán. Miért kell ezeket megadni? Mert az interneten történő vásárlásoknál jogszabályi előírás szerint ezeket az adatokat meg kell adnod. Ki fogja ezt látni? Mi ezeket az adatokat nem tároljuk, a vásárlási folyamat során továbbítjuk a szamlazz.hu (KBOSS.hu Kft. bővebben itt olvashatsz róla) részére, akik kiállítják Neked a számlát, amit aztán az általad megadott e-mailcímre elküldenek.

A szamlazz.hu szigorú adatvédelmi és biztonsági előírásoknak kell, hogy megfeleljen, úgyhogy miattuk nem kell aggódni, hallgatnak, mint a sír. Persze nyilván nekik is van adatvédelmi szabályzatuk, legutóbb még éppen itt volt: https://www.szamlazz.hu/adatvedelem

Jogszabályi előírás miatt számlázási adataidhoz számla kiállításától számított jogszabályban előírt megőrzési időn belül hozzá kell tudnunk férni és hozzáférést kell biztosítanunk a könyvelést végző személyeknek is. Velük egy olyan titoktartási nyilatkozatot írattunk alá, hogy semmilyen körülmények között nem adják ki a velük megosztott számlázási adatokat, ez alól kizárólag hatósági kötelezés jelenthet kivételt.

A Felhasználó tanulmányi adatai (egyetem/középiskola neve, szak/évfolyam)
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A felhasználói igényekhez jobban igazodó szolgáltatás nyújtása.
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: A Felhasználó hozzájárulása.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: A hozzájárulás visszavonásáig.

Az előfizetés során, amikor kiválasztod, hogy pontosan melyik tananyagra fizetsz elő, opcionálisan megadhatod azt, hogy melyik egyetemre/középiskolába jársz és milyen szakra/hányadik évfolyamra. Ha megadod, akkor ezzel segíted a mi további munkánkat, hogy mely tananyagokat bővítsük és fejlesszük, a tananyagok fejlesztése során mely egyetemek tematikájára helyezzük a hangsúlyt. Ezeket az adatokat mi név nélkül, csupán a felhasználóneveddel összekapcsolva tároljuk.

GDPR

A Szolgáltató hatáskörén kívül kezelt adatok köre:

Végül jön a legizgalmasabb rész, a fizetés. A fizetési folyamat során megadott adataid hozzánk már nem jutnak el, ez a garantáltan biztonságos fizetést lehetővé tevő, a Magyar Nemzeti Bank által ellenőrzött Barion Payment Zrt. weboldalán történik (bővebben itt olvashatsz róla). A Barion Payment Zrt. oldalán megadott adataidat mi nem látjuk, mindössze egy visszaigazolást kapunk tőlük, hogy sikeres volt-e a fizetési folyamat. Még többet a Barion Payment Zrt. üzelmeiről: https://www.barion.com/hu/jogi-hatter/ 

EZT ELOLVASOM JOGI NYELVEN IS

Szolgáltató kötelezi magát a Felhasználók személyes adatainak bizalmas kezelésére.

A Szolgáltató adatkezelőnek minősül az alábbi adatok vonatkozásában:

1) A Felhasználó IP címe
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: Az informatikai rendszer védelme és a weboldal biztonsága.
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: A Szolgáltató jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: Az utolsó látogatásától számított 15 napon belül.

2) A Felhasználó e-mail címe
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A felhasználó azonosítása a weboldal szerződéses szolgáltatásainak igénybevételekor.
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: Szerződés teljesítéséhez szükséges.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: A szerződés megszűnéséig.

3) A Felhasználó neve
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A reklámtörvényben és a GDPR-ban foglalt jogi kötelezettségnek való megfelelés.
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: A Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: A hivatkozott jogszabályban előírt megőrzési időn belül.

4) A Felhasználó számlázási adatai
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A számviteli törvényben foglalt jogi kötelezettségnek való megfelelés.
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: A Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: A számla kiállításától számított jogszabályban előírt megőrzési időn belül.

5) A Felhasználó tanulmányi adatai (egyetem/középiskola neve, szak/évfolyam)
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A felhasználói igényekhez jobban igazodó szolgáltatás nyújtása.
AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: A Felhasználó hozzájárulása.
AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA: A hozzájárulás visszavonásáig.

Szolgáltató részéről fizikailag történő adattárolás kizárólag az IP cím és e-mail cím esetében történik, illetve a tanulmányi adatok megadásakor, amennyiben azokat a felhasználó meg szeretné a szolgáltatóval osztani.

Az IP cím esetében a Szolgáltató az adatokat a legutolsó belépéstől számított legkésőbb 15 napon belül törli.

A regisztrációval távollévők között kötött szerződés jön létre a Felhasználó és a Szolgáltató között. A szerződés teljesítéséhez szükség van a Felhasználó weboldalon történő látogatásai során a Felhasználó azonosítására. Az azonosítás a Felhasználó e-mail címével történik, melyet a regisztráció során megad. A Szolgáltató ezen e-mail címet kizárólag ezen azonosítás céljából használhatja. Ebben az esetben a hozzájárulás (mely a Felhasználó nevének és e-mail címének megadásával történik) visszavonásáig Felhasználó a Szolgáltatótól reklám tartalmú e-maileket kaphat.

A felhasználó számlázási adataival kapcsolatban az adatok jogszaA szerződés teljesítéséhez szükség van a felhasználó azonosítása a weboldal szerződéses szolgáltatásainak Felhasználó általi igénybevételekor.bályi előírásra történő tárolását és szolgáltató számára hozzáférés biztosítását harmadik fél, a számlázz.hu (KBOSS.hu Kft.) végzi (bővebben itt olvashatsz róla). A számlázási adatokhoz Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez hozzáférést kell biztosítania a könyvelést végző személyeknek (bővebben itt olvashatsz róla).

Amennyiben a felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy részére a Szolgáltató e-DM leveleket küldjön, úgy a levél küldésének technikai megvalósítása érdekében Szolgáltató a Felhasználó e-mail címét, valamint a hozzájárulást kifejező nyilatkozatban szereplő nevet harmadik féllel megosztja. Az e-mail kézbesítési szolgáltatásokat ellátó harmadik fél az AWS, adatkezelési elveikről bővebben itt olvashatsz: https://aws.amazon.com/compliance/data-privacy-faq/

Szolgáltató a Felhasználó személyes adatait harmadik fél számára a fentieken kívül csak jogszabályi rendelkezés illetve hatósági kötelezés alapján teszi hozzáférhetővé.

3. e-DM LEVELEK KÜLDÉSE

e-DM? Az meg mi? Az e-DM egy olyan hírlevél, amely reklámokat is tartalmaz. Ezekben a reklámokban általában tantárgyainkról és különböző kedvezményes akciókról olvashatsz. Ha bepipálod, hogy feliratkozol e-DM levélre, akkor bizonyos időközönként olyan e-maileket fogsz kapni tőlünk, melyekben különböző információkkal látunk el téged a mateking.hu weboldalon található termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, valamint esetleges partner cégeink ajánlataival kapcsolatban. Kedvezményes vásárlási lehetőségekről, újabb tananyagok elérhetőségéről és egyéb hasznos dolgokról olvashatsz ezekben a levelekben. Általában havonta 1-2 ilyen levelet küldünk, de 30 naptári napon belül kettőnél semmiképp sem többet.

Azzal, hogy bepipálod az e-DM levélre való feliratkozást, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló egyértelmű kinyilatkoztatást teszel, hogy beleegyezel, hogy részedre e-DM leveleket küldjünk, valamint az ezen levelek küldéséhez szükséges személyes adataidat kezeljük. Büszkék vagyunk rá, hogy ehhez egyetlen egy személyes adatodat használjuk csak föl, az e-mail címedet – és jogszabályi előírás miatt még egy adatot, a nevedet.

A feliratkozás során e-mail címedet és a nevedet az e-DM levélre feliratkozottak listájában is tároljuk. Ezt a listát a levelek kiküldésének technikai megvalósítása miatt harmadik fél, az AWS (Amazon Web Services, Inc.) szerverein tároljuk, erről bővebben a következő pontban olvashatsz.

Amennyiben nem szeretnél több levelet kapni tőlünk, nincs más dolgod, mint valamelyik levél láblécében, vagy a weboldalon a saját adatoknál leiratkoznod.

4. HOGYAN OSZTJÁK MEG ADATAIMAT HARMADIK FÉLLEL, ÉS PONTOSAN KIKKEL?

Személyes adataidat mindössze két esetben osztjuk meg harmadik féllel, attól függően, hogy mik ezek az esetek.

e-DM LEVÉLRE TÖRTÉNŐ FELIRATKOZÁS: Ebben az esetben e-mail címedet és vele együtt a nevedet egy külön adatbázisban is tároljuk. Miért? Az e-mail cím a levél küldésének technikai megvalósítása miatt kell. A neved pedig jogszabályi előírások betartása miatt. Ki a harmadik fél? A kiküldést végző AWS (Amazon Web Services, Inc.) amely nem jogosult ezeknek a náluk tárolt adatoknak semmilyen, a céltól eltérő másodlagos hasznosítására.

VÁSÁRLÁS: A vásárlás során bekérjük tőled a számlázási adataidat. Miért? Jogszabályi előírás miatt. Ki a harmadik fél? Az előfizetési folyamat során számlázási adataidat titkosított csatornán keresztül juttatjuk el a számlázz.hu, (KBOSS.hu Kft.) részére, hogy ők kiállíthassák Neked a jogszabályoknak megfelelő formátumú számlát. Ezek az adatok átkerülnek hozzájuk, nálunk semmilyen nyoma nem marad. A számlázz.hu rendszerén keresztül azonban jogszabályi előírás miatt nekünk, mint Szolgáltató hozzá kell tudnunk férni számlázási adataidhoz és hozzáférést kell biztosítanunk a könyvelést végző személyeknek is, tőlük titoktartási nyilatkozatot kértünk, amely biztosítja adataid biztonságát.

A vásárlás során ezen kívül más személyes adatomat is továbbítják? Igen, a vásárlási folyamat során, amikor átirányítunk a BARION biztonságos fizetési felületére, akkor továbbítjuk nekik az e-mail címedet. Miért? Mert ez alapján tudjuk beazonosítani, hogy valóban Te voltál, aki a BARIONon keresztül előfizetett az adott tartalomra.

Ezen eseteken kívül kizárólag hatósági kötelezésre adhatjuk át személyes adataidat harmadik fél részére.

EZT ELOLVASOM JOGI NYELVEN IS

Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató által, a szolgáltatás igénybevételével, és a díj megfizetésével kapcsolatosan személyes adatokat továbbít harmadik fél részére. A számlázási adatokat az e-számla kiállító harmadik fél (KBOSS.hu Kft.) részére továbbítja a számla jogszabályban előírt módon történő kiállítása céljából, valamint hozzáférést biztosít ezen számlázási adatokhoz a Szolgáltató könyvelését végző harmadik fél részére. A Felhasználó e-mail címét,(amely a Felhasználó beazonosítására szolgál a weboldal szerződéses szolgáltatásainak igénybevételekor) Szoláltató a kártyás fizetési folyamat során továbbítja harmadik fél, a Barion Payment Zrt. részére az előfizető beazonosítása céljából. Az adatok küldése titkosított csatornán keresztül biztonságosan történik.

Felhasználó tudomásul veszi, hogy amennyiben feliratkozik az e-DM címlistára, úgy nevét és e-mail címét a Szolgáltató az e-DM levelek kiküldését végző harmadik fél AWS (Amazon Web Services, Inc.) részére továbbítja. A harmadik fél nem jogosult ezeknek a náluk tárolt adatoknak semmilyen, a céltól eltérő másodlagos hasznosítására.

5. MATEKING.HU A KÖZÖSSÉGI OLDALAKON

A www.mateking.hu weboldal jelen van a Facebook, YouTube, Twitter és Instagram közösségi oldalakon. Ha ezeken az oldalakon követsz vagy lájkolsz minket, vagy egyszerűen csak fölkeresed a mateking.hu profilját, a közösségi oldalak üzemeltetői - adatkezelési irányelveiktől függően - különböző cookie-kat, és más nyomkövetési technológiákat használhatnak, melyekkel személyes adatokat és egyéb, a viselkedéseddel kapcsolatos információkat gyűjthetnek rólad. Ezen lehetséges adatkezelések kapcsán mi sem adatkezelők sem adatfeldolgozók nem vagyunk, a közösségi oldalak által esetlegesen gyűjtött adatok hozzánk nem jutnak el. Tekintettel arra, hogy az említett közösségi oldalak adatkezelésére semmilyen ráhatással nem rendelkezünk, és tekintettel arra, hogy ezen közösségi oldalak által esetlegesen gyűjtött adatokhoz semmilyen hozzáférést nem kértünk, az ezen esetleges adatkezelésekkel kapcsolatos bármilyen felelősségünket kizárjuk.

A weboldalon tett látogatásaid során szeretnénk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményben részesülj. Vagyis minden oldal és tartalom villámgyorsan betöltődjön, a személyre szabott beállításaid pontosan úgy maradjanak mindig, ahogy legutóbb hagytad őket, és az igényeidnek megfelelő releváns tartalmat jelenítsünk meg. Mindezeket úgynevezett cookie-k teszik lehetővé. Nade mi az ördög az a cookie?

Már mondjuk is. Ahhoz, hogy el tudd dönteni, hozzájárulsz-e a cookie-k használatához, mindenképpen tudnod kell, hogy pontosan mik is ezek a cookie-k és miért van rájuk szükség. Vagy épp miért nincs. Most, mintha csak egy cukrászdában járnánk, nézzünk körül a sütik között és lássuk hányféle sütivel találkozhatunk.

Technikai cookie-k: Ezek olyan apró adatcsomagok a számítógépeden, amelyek segítik az oldal működését. Ahhoz kellenek, hogy egy gyors, modern és felhasználóbarát weboldalt tudjunk biztosítani Neked. Ezek nélkül sokkal lassabban, vagy épp egyáltalán nem működne a weboldal.

Funkcionális cookie-k: A funkcionális sütik segítségével jegyezzük meg azokat a kis apróságokat, hogy milyen állapotban hagytad el legutóbb az oldalt, hogy amikor újra jössz, mindent pontosan ugyanúgy és ugyanott találj, ahol hagytad.

Analitikus cookie-k: Ezeket különböző látogatói szokások megismerésére használják. Ezek segítenek abban, hogy a web fejlesztők jobban lássák, mi az, ami működik, és mi az, ami nem, és ennek megfelelően tudják a Ti igényeiteknek megfelelően fejleszteni a weboldalt. Abban is segít, hogy kiderüljön, mitől hatékony egy hirdetés vagy egy kommunikáció, egy másik pedig miért nem. Megmutatja a különböző oldalakon eltöltött időket, vagy éppen azt, miként jutottál el egy adott oldalra. Ezek ismeretében javítani lehet a weboldal szerkezetét, működését. Tehát segítenek olyan irányban továbbfejleszteni a weboldalt, ami még jobban megfelel a látogatói szokásoknak, még kényelmesebb használni. Segít képet alkotni arról, milyen eszközökről milyen földrajzi helyekről és napszaknak megfelelően milyen intenzitással néztek egy weboldalt, illetve milyen látogatási és visszatérési trendek alakulnak ki, mely oldalakról látogattok az adott oldalra.

Jó tudni, hogy van különbség az egy munkamenetre érvényes cookie-k és az állandó cookie-k között. Az egy munkamenetre érvényes cookie csak addig él, amíg be nem zárod a böngészőt. Az állandó cookie-k tovább élnek, azok nem törlődnek automatikusan a böngésző bezárásakor. Nade miért maradnak ott, mi a jó ebben? Nos, ilyen állandó Cookie-k például azok, amelyek segítik az oldal gyorsabb működését, megjegyeznek olyan dolgokat, amiket Te állítottál be magadnak a weboldalon.

Mi van akkor, ha Te nem szeretnél ilyen cookie-kat? Hát kérem, erről is lehet beszélni. Akár az összes cookie-t törölheted a gépedről és megakadályozhatod, hogy újabb cookie-kat helyezzenek el a gépeden. Igaz, ettől elképzelhető, hogy egyik vagy másik weboldal nem fog majd működni, de az is biztos, hogy nem lesz több cookie. Komolyra fordítva a szót, van egy remek oldal, íme: allaboutcookies.org (ami egyébként szintén használ cookie-kat) és itt rengeteg időt el lehet tölteni a különféle cookie-kkal kapcsolatos információk keresgélésével. Ezen kívül a böngésződ súgójában is utána tudsz nézni annak, hogyan tudod szabályozni a cookie-k működését, vagy hogyan tudod törölni őket, illetve blokkolni újabb cookie-k megjelenését. Ha meg szeretnéd tudni, hogyan tudod törölni a cookie-kat, vagy hogyan tudod megakadályozni, hogy újabb cookie-k kerüljenek a gépedre, nézd meg az erről készült összefoglalónkat itt.

7. KAPCSOLATFELVÉTELI ŰRLAP

Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, akkor ezt a kapcsolatfelvételi űrlapon tudod megtenni. Annak érdekében, hogy tudjunk válaszolni megkeresésedre, meg kell adnod egy elérhetőséget, amire a választ küldhetjük. Semmilyen személyes adatodat nem kérjük el, egyedül egyetlen egyet – az e-mail címedet. Az e-mail címed, és a veled folytatott levelezések törlését bármikor kérheted tőlünk.

8. AZ ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGOK ÉS JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK

Nézzük meg azokat a jogokat, amelyek megilletnek a személyes adataid kezelése során. Jogod van másolatot kérni tőlünk az általunk kezelt személyes adataidról, jogod van megismerni minden olyan adatot, melyet veled kapcsolatban kezelünk, jogod van megtudni ezen adatkezelések jogalapját és időtartamát, jogod van az általunk kezelt személyes adatok helyesbítésére, korlátozására és törlésére és hordozhatóságára. Ezen kívül jogod van arra is, hogyha úgy ítéled meg, hogy az adatkezelés során jogaidat bármilyen módon megsértették, akkor jogorvoslatot kérj. Menjünk szépen sorban és lássuk, hogyan működik mindez.

Az általunk kezelt személyes adataidról másolatot úgy tudsz kérni, hogyha a kérelem során igazolni tudod személyazonosságodat. Erre azért van szükség, hogy illetéktelenek ne tudjanak a Te nevedben jogosulatlanul információkat megszerezni rólad. Amennyiben szeretnél adataidról másolatot kérni, a felhasználói fiókodhoz tartozó e-mail címről írj nekünk itt és neved, valamint lakcímed megadásával igazold személyazonosságodat. A kért adatokat szintén e-mailben fogjuk megküldeni részedre. Az általunk kezelt személyes adataid adatkezelésének jogalapját, és az adatkezelés időtartamát itt tudod megtekinteni.

Most nézzük, hogyan van lehetőséged személyes adataid helyesbítésére, korlátozására vagy törlésére. Azokat az adatokat, amelyeket a számlázás vagy a kártyás vásárlás miatt adsz meg, jogszabályi előírások szerint kezeljük a jogszabályban előírt megőrzési időn belül. Ezen adatok helyesbítésére, korlátozására vagy törlésére nincsen lehetőség. A felhasználói fiókodhoz tartozó egyéb személyes adatokat a fiókodba belépve tudod megváltoztatni vagy törölni.

Hogyha úgy ítéled meg, hogy a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályok szerinti jogaidat megsértették, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál tudsz jogorvoslatot kérni. Őket itt tudod elérni: http://naih.hu E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

A jogaidat bírósági úton is érvényesítheted. A peres eljárás lefolytatása a törvényszék hatáskörébe tartozik, a perre a Fővárosi Törvényszék illetékes. A per a lakóhelyed vagy tartózkodási helyed szerinti törvényszék előtt is megindítható

9. AZ ADATVÉDELMI IRÁNYELVEKBEN MEGEMLÍTETT PARTNEREINK ÉS ELÉRHETŐSÉGEIK

Számlázó program üzemeltetője: KBOSS.hu Kft.
CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-303201
ADÓSZÁM: 13421739-2-41
SZÉKHELY: 1031 Budapest, Záhony utca 7.
WEBOLDAL: https://www.szamlazz.hu

Könyvelés: FINESSE Kkt.
CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-03-023666
ADÓSZÁM: 29568240-1-43
SZÉKHELY: 1126 Budapest, Galántai utca 10. mfsz 3.

Online fizetési szolgáltató: Barion Payment Zrt.
CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-10-048552
ADÓSZÁM: 25353192-2-43
SZÉKHELY: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. ép. 5. em. 5.
WEBOLDAL: https://www.barion.com/hu

Hírlevél és e-DM kézbesítési szolgáltató: Amazon Web Services, Inc.
ADÓSZÁM: NTT0415USASR008
SZÉKHELY: 410 Terry Ave North Seattle , WA 98109-5210 , US
WEBOLDAL: https://aws.amazon.com/

A SZERZŐDÉS HATÁLYA ÉS MEGSZŰNÉSE

1. AZ ÁSZF HATÁLYA ÉS KÖZZÉTÉTELE

Ezek az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 2018. június 07. napjától határozatlan ideig hatályos. Szolgáltató a jelen ÁSZF-et elektronikus formában közzéteszi a Szolgáltatás weboldalán, valamint a Felhasználó regisztrációja során a Felhasználó által megadott e-mail címre megküldi. A weboldal Felhasználójaként kötelezettséget vállalsz arra, hogy a jelen ÁSZF-et elfogadod, betartod és változásait nyomon követed. Amennyiben a jelen ÁSZF-et nem fogadod el, úgy nem vagy jogosult a weboldal használatára, illetve a Weboldal által kínált szolgáltatások igénybevételére. A Szolgáltató jogosult a jelen ÁSZF-et egyoldalúan bármikor módosítani. A módosított ÁSZF hatályba lépésének napja az a nap, amelyen a módosított ÁSZF publikálásra került a weboldalon. Az ÁSZF változásáról a Szolgáltató a weboldal információs felületén tájékoztatja a felhasználókat. A felhasználási feltételek módosításának hatályba lépését követően a Weboldal használatára a módosított felhasználási feltételek vonatkoznak. A felhasználási feltételek megváltozásának elfogadását jelenti, ha a felhasználó a feltételek megváltozását követően nem kezdeményezi a szerződés felmondását.

2. FELMONDÁS

Ezen megállapodást a Szolgáltató és a Felhasználó között a Szolgáltató felmondhatja rendkívüli úton amennyiben a Felhasználó tevékenységével megszegi az ÁSZF valamely pontját, valamint felmondhatja rendes felmondással.

A rendkívüli felmondás esetén a Szolgáltató jogosult a Felhasználó fiókját előzetes tájékoztatás nélkül felfüggeszteni vagy törölni. Abban az esetben, ha a felhasználó díjköteles tartalmakkal is rendelkezik és ezek lejárati ideje a rendkívüli felmondás pillanatában még nem járt le a Felhasználó nem jogosult a Szolgáltató általi kártalanításra, így nem jogosult a tartalmak díjának számára történő visszatérítésére sem. A Felhasználó ezt tudomásul veszi.

Rendes felmondás esetén a Szolgáltató köteles a Felhasználót harminc (30) nappal korábban írásban értesíteni megnevezve a felmondás okát. Abban az esetben, ha a felhasználó díjköteles tartalmakkal is rendelkezik és ezek lejárati ideje a felmondási időn kívül esik, úgy a Felhasználó jogosult a Szolgáltató általi kártalanításra, amely semmilyen esetben sem haladhatja meg a Felhasználó által az érintett szolgáltatásra befizetett díjat. A Felhasználó ezt tudomásul veszi.

A megállapodás bármikor felmondható a Felhasználó részéről is, amennyiben kezdeményezi Fiókjának törlését. A törlést e-mailes megerősítéssel lehet végrehajtani, és tudnod kell róla, hogy a művelet nem visszavonható. A Fiók törlésével minden adatod elvész, beleértve az összes előfizetésedet is. Ebben az esetben semmilyen kártérítésre, veszteség vagy elmaradt haszon megtérítésére és díj visszafizetésre sem vagy jogosult. A Fiók törlésével kijelented, hogy ezt tudomásul veszed és elfogadod.

Amennyiben a felmondást követően ismét a weboldalra látogatsz, úgy azzal ismételten el kell fogadnod és be kell tartanod a weboldal felhasználási feltételeit.

3. JOGVITÁK RENDEZÉSE

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári törvénykönyv, valamint a vonatkozó hatályos magyar jogszabályok rendelkezései irányadóak. Amennyiben az ÁSZF valamely rendelkezése érvénytelennek bizonyulna, az nem érint a többi rendelkezés érvényességét, az érvénytelen rendelkezés helyébe automatikusan a jogszabályoknak megfelelő rendelkezés lép.

Bármely, a Felek közötti jogviszonyból eredő, vagy azzal kapcsolatos jogvitát - beleértve az annak létezésére, érvényességére, vagy megszűnésére vonatkozó kérdéseket is - a Felhasználó és a Szolgáltató igyekeznek bírósági úton kívül, tárgyalásos úton megoldani. Amennyiben ezen eljárás a tárgyalások bármely Fél általi kezdeményezésének időpontjától számított harminc napon belül nem vezet eredményre, Felek a jelen szerződésből eredő jogvitáik rendezésére a pertárgy értékétől függően hatáskörrel rendelkező, illetékes bírósághoz fordulnak.