GYIK | mateking
 

GYIK

Miért jött létre a Mateking.hu?

Célunk bebizonyítani, hogy úgy is lehet matekot tanítani, hogy közben még szórakozol is, ráadásul minden elképesztően érthető.

Mi a teendő, ha nem enged belépni a rendszer?

Röviden: várj 8 órát.

Kicsit bővebben: Ha túl sokszor próbálsz helytelen jelszóval belépni, a rendszer előbb-utóbb ki fogja tiltani vagy az IP címedet vagy blokkolni fogja a felhasználói fiókodat. Hogy ez megtörtént, onnan veszed majd észre, hogy olyan furcsaságokat ír majd ki a rendszer a belépési kísérletnél (esetleg akkor is ha már időközben rájöttél a helyes jelszóra), hogy zárolt a fiókod, vagy ilyesmi...

Ezt megelőzendő ha elfelejtetted a jelszavad, ne próbálkozz túl sokszor a jelszavad kitalálásával, hanem helyette kérj inkább új jelszót.

Ha már megtörtént a baj, akkor elsősorban várj 8 órát és fel fogja oldani a rendszer magától a zárolást. Ha ennél sürgősebb az ügy (de tényleg csak akkor, ha nagyon sürgős, mondjuk mert holnap vizsga), akkor ezen az űrlapon keresztül küldd el nekünk vagy az e-mail címed, amivel regisztrálva vagy, vagy a felhasználói neved (ha mindkettőt küldöd, az sem baj) és emellett küldd el az IP címed is, amit úgy tudhatsz meg, ha ide kattintasz (vagy ha az nem működik, akkor ezzel is próbálkozhatsz). Ez kiír egy x.x.x.x számot ahol minden x egy 0 és 255 közötti szám, na ez az IP címed, ez is kell nekünk ahhoz, hogy feloldhassuk a felhasználói fiókod illetve IP címed blokkolását.

Kiknek hasznos a mateking.hu?

Azoknak is akiknek matekot kell tanulni, de utálják a matekot (ők nálunk biztosan megszeretik) és azoknak is akik matekot tanulnak és szeretik, (ők nálunk imádni fogják) Jelenleg a főbb magyarországi egyetemek matematika tananyaga érhető el nálunk, Analízis, Gazdasági matematika, Valszám, Linalg, Statisztika és társai, valamint a középiskolai matematika tananyag kiegészülve egy ingyenes videós matek érettségi felkészítővel.

Hogyan tudok előfizetni egy tananyagra?

Csak egész tantárgyakra lehet előfizetni 1950 forintért a teljes félévre. A vásárlási folyamat nagyjából 2-3 percet vesz igénybe, lépései az alábbiak:

 • Tantárgyra előfizetni csak bejelentkezve tudsz, tehát regisztrálj a felső fekete sáv lenyitásával (jobb felül "Belépés" gomb), majd jelentkezz be
 • Válaszd ki a felső színes sávból a kiszemelt tantárgyat.
 • A tantárgy nyitólapján találsz egy "megveszem" gombot, nyomd meg. (vagy egyszerűen kezdj el megpróbálni megnézni egy olyan tananyagot, aminek a témakör lista nézetében dollárjel van a dobozának a jobb felső sarkában, ekkor is a vásárlást fogja felajánlani a rendszer)
 • Add meg a számlázási adataidat, kattints a képernyő alján a gombra
 • A rendszer átirányít a Barion oldalára, ahol Barion tárcádba belépve (bal oldali doboz) vagy bankkártya/hitelkártya (jobb oldali doboz) adataid megadásával fizethetsz
 • Ezután kattints arra, hogy visszatérsz a honlapunkra
 • Jó tanulást :)

Mennyibe kerül az oldal használata?

Az oldalon tantárgyakra tudsz előfizetni. Minden tantárgy témakörökből áll, a témakörökön belül helyezkednek el a tananyagok. Vannak ingyenes témakörök, illetve minden témakör első néhány tananyaga is ingyenes. Minden egyéb tananyag eléréséhez előfizetés szükséges. Előfizetni tantárgyanként lehet. 
Egy tantárgy ára bruttó 1950 Ft , mely összeget befizetve az adott félévben és a félévhez tartozó pótvizsgaidőszakban nézheted meg az adott tantárgy összes tananyagát. Az öszi félév esetében a következő év február 10-ig, míg a tavaszi félév esetében az adott év szeptember 10-ig tart az előfizetés és ezzel együtt a megtekinthetőség, amit szükség esetén akár ingyen is meg tudsz hosszabbítani. Az őszi félévre már a nyár folyamán is elő tudsz fizetni, július elsejétől kezdődően érhetőek el a következő év február 10-ig megtekinthető tartalmak. A tavaszi félévre pedig  január elsejétől kezdődően lehet előfizetni. Ezeknek az átfedéseknek köszönhetően az előfizetési időszak az adot félévnél jóval hosszabb is lehet, 7-8 hónap. 

Mivel lehet fizetni?

Fizetni online tudsz:

 • Bankkártyával (visa, visa elecron, maestro, mastercard, american express bankkártyát tudunk elfogadni, tehát nem csak dombornyomott kártyát) vagy
 • Barion tárcával. A Barion tárcát viszont fel lehet tölteni készpénzzel (bármely CIB bankfiókban) és átutalással is, így nálunk indirekt módon készpénzzel és utalással is fizethetsz. Bővebben

A bankkártya elfogadást is a Barion rendszere végzi.

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a Barion regisztráció (Barion tárca nyitása), elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot.

Ha azonban regisztrálsz a Barion rendszerbe, soha többé nem kell begépelned a kártyaadataid egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mailcímed és jelszavad. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságodat is növeli! 

Nincs bankkártyám, fizethetek átutalással, készpénzzel?

Igen! Készpénzzel is, utalással is:

Ha nincs bankkártyád, de van bankszámlád ahonnan tudsz utalni, akkor:

 • Nyiss egy ingyenes Barion tárcát a https://secure.barion.com/ címen.
 • Tegyél a Barion tárcádba legalább 1950 Ft-ot (egy tantárgy ára) úgy, hogy a bankszámládról átutalod a Barion tárcádba az összeget. Ennek módjáról a Barion honlapján találsz részletesebb információt.
 • Fizess nálunk a Barion tárcáddal.

Ha bankszámlád sincs, de van készpénzed, akkor:

Biztonságos ez az izé.. Barion vagy mi??

Maximálisan.

A Barion egy szuperkorszerű és szuperbiztonságos, valamint szuperegyszerű online fizetési mód. XXI. századi fizetésmód a XXI. századi matekoktatáshoz.

A Barion fizetést a Barion Payment Zrt, mint elektronikus pénz kibocsátó intézmény üzemelteti. Az egész Európai Unióra érvényes MNB (korábban PSZÁF) engedély száma: H-EN-I-1064/2013, Intézményi azonosító: 25353192.

A Barion rendszere megfelel PCI-DSS, azaz Payment Card Industry Data Security Standards követelményeinek! Bővebben erről itt olvashatsz: https://doksi.barion.com/PCI-DSS

A Barion rendszere a Symantec által kibocsátott, 2048-bites RSA kulccsal ellátott, Class 3 EV (Extended Validation) azaz a bankok weboldalain is használttal azonos biztonságot nyújtó SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.

Visszajelzés