Barion Pixel Hogyan tudom használni a mateking.hu weboldalt? | mateking
 

Hogyan tudom használni a mateking.hu weboldalt?

A matekingen minden tananyag rövid epizódokból épül föl. Az epizódokat lépésről-lépésre és videóként is nézheted. Bár manapság nagyon szeret mindenki videót nézni, úgy gondoljuk, hogy a lépésről-lépésre funkció sokkal hasznosabb, itt ugyanis mindig a saját tempódban tudsz haladni és mindig pontosan akkor lépsz tovább, ha az adott dolgot megértetted. Így nem nézője, hanem aktív szereplője vagy az adott tananyagnak.

Az epizódok kétféle típusba sorolhatók. Az egyik típusba tartoznak a magyarázó tananyagok, ahol új fogalmakkal ismerkedünk meg, vagy feladatok megoldási módszereit mutatjuk be. Mivel itt új anyagrészeket magyarázunk el, annak érdekében, hogy minél több csatornán jusson el hozzád az információ hangos magyarázatok is vannak. A másik típus a FELADAT ahol már nincsen hang, itt ugyanis már nem nálunk a labda, hanem nálad. Itt már önállóan kell megoldanod a feladatot, írd le magadnak egy papírra, kezdd el csinálni és ha elakadtál, csak akkor nézd meg a lépésről-lépésre megoldást és akkor se nézd végig, csak addig a pontig ami segít továbblépni. Számos pszichológiai kutatás igazolja, hogy a tanulás során a motorikus működésnek kulcsfontosságú szerepe van. Hogyha például nyelveket tanulunk, akkor ha le is írjuk a megtanulandó szót, sokkal jobban beleég az agyunkba a szónak a jelentése, kiejtése és írási alakja is. Ugyanez a helyzet a matematikával. Ha egy feladatot kézzel írva papíron megoldunk, akkor a megoldás folyamata lényegesen gyorsabban és sokkal mélyebben rögzül, mintha a gép előtt pötyögünk, vagy a telefont nyomogatjuk, akár teszteket vagy bármilyen más interaktív felületeket használva. Így aztán attól, hogy már a 21. században vagyunk nem ciki elővenni egy papírt és ceruzát, sőt! A legtöbben, akik tervezéssel, innovációval foglalkoznak szintén arról számolnak be, hogy az igazán jó ötletek nem pötyögés közben, hanem szabadon rajzolgatva születnek. Attól, hogy a mateking.hu e-learning oldal, nyugodtan vedd tehát elő a papírt és a ceruzát és oldd meg önállóan a feladatokat.

Az epizódok közül vannak bárki számára elérhető tartalmak, vannak regisztrált felhasználók számára elérhető tartalmak, és vannak előfizetéses tartalmak. A weboldalt úgy alakítottuk ki, hogy nagyon sok olyan tananyagot találj rajta, ami regisztráció nélkül is elérhető. Ha megelégszel ezeknek a használatával, abban az esetben nem szükséges regisztrálnod a weboldalon, ezeket a tartalmakat korlátlanul, tetszés szerint megtekintheted. Ha olyan tartalmak is érdekelnek, amelyek megtekintése regisztrációhoz kötött, akkor ezek megtekintése úgy válik lehetővé számodra, ha regisztrálsz a weboldalon.