mateking nyár

Ismételjük át együtt a középiskolai matekot, akár pótvizsgára akár az egyetemre készülsz.

A középiskolai matek főbb témaköreit lépésről-lépésre és hétről-hétre vesszük át július 9-től hét héten át. Kövess minket Te is a mateking.hu Facebook oldalán (adatvédelemmel kapcsolatos tudnivalók).
Minden héten újabb témakörök kerülnek terítékre és ami a legjobb, hogy Te is posztolhatsz olyan feladatokat, amik nem mennek, mi pedig a legjobb és legtanulságosabb feladatokat megoldjuk, ezzel is segítve a gyakorlást.

A matematikát népszerűsítő különböző videóinkkal, bejegyzéseinkkel pedig, azt szeretnénk bebizonyítani, hogy a matek igenis lehet érdekes és nem is olyan nehéz, mint azt sokan gondolják.

A menetrend:

Július 9-i hét:

Halmazok és gráfok
Függvények ábrázolása
Másodfokú egyenletek

Július 16-i hét:

Egyenletrendszerek
Százalékszámítás és pénzügyi számítások
Egyenlőtlenségek

Július 23-i hét:

Abszolútértékes egyenletek
Exponenciális egyenletek
Logaritmikus egyenletek
Gyökös egyenletek
Trigonometrikus egyenletek

Július 30-i hét:

Síkgeometria
Szinusztétel és koszinusztétel
Térgeometria

Augusztus 6-i hét:

Koordinátageometria
Számtani és mértani sorozatok

Augusztus 13-i hét:

Kombinatorika
Valószínűségszámítás

Augusztus 20-i hét:

Statisztika

Adatvédelmi tudnivalók:

A www.mateking.hu jelen van a Facebook közösségi oldalon. A matekingNYÁR elnevezésű matematikát népszerűsítő nyári programunk fő felülete is a mateking.hu facebook oldala. Ha a mateking.hu Facebook oldalán követsz vagy lájkolsz minket, vagy egyszerűen csak fölkeresed a mateking.hu profilját, a közösségi oldal üzemeltetője - adatkezelési irányelvétől függően - különböző cookie-kat, és más nyomkövetési technológiákat használhat, melyekkel személyes adatokat és egyéb, a viselkedéseddel kapcsolatos információkat gyűjthet rólad. Azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen adatokat és milyen módon gyűjt rólad a Facebook, a Facebook adatkezelési szabályzatából tudsz tájékozódni. Ezen lehetséges adatkezelések kapcsán a közösségi oldal által esetlegesen gyűjtött adatok hozzánk nem jutnak el, mi azokhoz nem férünk hozzá és így nem használjuk fel semmilyen célra. Tekintettel arra, hogy az említett közösségi oldal adatkezelésére nem rendelkezünk ráhatással, az ezen esetleges adatkezelésekkel kapcsolatos bármilyen felelősségünket kizárjuk. A www.mateking.hu oldal adatkezelési irányelveit egyébként itt találod.