Hozd ki a maximumot a matek érettségidből minimális idő alatt…

Már több mint 200 000
diáknak segítettünk
Matekból TZ-t megírni.
Matekból leérettségizni.
Emelt matekból leérettségizni.
Leszel Te a következő?

Megtanítunk matekból érettségizni. Kezdhetjük?

Mit szólnál hozzá, ha szinte előre ismernéd az összes feladatot, amit kaphatsz az érettségin? Összeszedtük Neked az elmúlt 10 év matek érettségi feladatait, rámutatunk az ismétlődésekre és elmagyarázzuk a megoldásokat egytől egyig.

Megmutatjuk, hogyan tanulj meg matekból érettségizni. Válassz szintet:

Középszint Emelt szint

Ha ezeket tudod, már átmentél a matek érettségin

Négy évnyi tömény matektudás helyett elég, ha az egyszerű típusfeladatokat begyakorlod, és már át is mentél. Alaposan átvizsgáltuk az ismétlődéseket az elmúlt 10 év matek érettségi feladatsoraiban és kiderítettük, hogy a legtöbb pontot ezzel a három témakörrel húzhatod be.

Ez a három témakör már elég a ketteshez:

Nálunk azt is 10 perc alatt megérted, amit a suliban négy év alatt nem tudtak elmagyarázni. Kíváncsi vagy, hogyan?

Erre kíváncsi vagyok

Kimaxolnád a matek érettségit?
Megmutatjuk, hogyan szerezhetsz könnyedén akár ötöst is

Nem vicceltünk, amikor azt mondtuk, hogy alaposan átvizsgáltuk az elmúlt 10 év matek érettségi feladatsorait. Tudjuk, hogy nincs sok időd készülni az érettségire, ezért kitaláltuk, hogyan tudunk a leghatékonyabban segíteni Neked. Kiválogattuk és sorba raktuk a legtöbb pontot érő témaköröket.

Minek pazarolnád olyan dolgokra az idődet, amik benne sincsenek a matek érettségiben, csak a matektanárod szeret rugózni rajtuk. Itt most garantáltan azt fogod megtanulni, amivel kőkeményen pontokat tudsz szerezni. Sőt, még azt is megmutatjuk, hogy várhatóan hány pontot…

Szükségem van erre

Kiderítettük, hogy melyik a 10 legtöbb pontot érő témakör, amivel simán 77 pontot is szerezhetsz.

Ha szeretnéd minimális idő alatt a maximumot kihozni a matek érettségiből, akkor nézd meg ezt a 10 témakört. Csak vigyázz, nehogy túl jól sikerüljön az érettségi.

Mi alapján készült ez a lista?

Ezt a statisztikát úgy készítettük, hogy a legutóbbi 10 középszintű matek érettségi feladataiban megnéztük, hány pontot értek a különböző témakörök feladatai. Ezt átlagolva kaptuk meg az itt látható pontszámokat.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján jól kivehető trendek látszanak a középszintű matek érettségi feladatoknál. Az egyik ilyen trend, hogy minden évben stabilan tartja magát három témakör. A számtani és mértani sorozatok, a valószínűségszámítás feladatok és az egyszerű behelyettesítéses térgeometria feladatok, ahol általában valamilyen mértékegység átváltásra is szükség van. Ezek már önmagukban 30 pontot érnek, ami egy erős kettes. Egy másik fontos trend, hogy egyre gyakoribbak a függvényes feladatok, szinte mindig van lineáris függvény, és általában valamilyen másfajta függvény is. Ezzel egyidőben jóformán teljesen eltűntek a trigonometrikus és logaritmikus egyenletek, amelyeknek hadat üzent a közoktatás és ki is kerülnek a középszintű tananyagból.

Nem tűnnek el viszont a trigonometria segítségével megoldható geometriai feladatok. A szinusz és koszinusz benne marad az új matematika tantervekben és az érettségin is sokat ér, átlagosan 8,9 pontot. Két témakörre oszthatóak fel ezek a típusú feladatok, az egyik a derékszögű háromszögekkel kapcsolatos rész, a másik pedig az általános háromszögekkel foglalkozó.

Nagy kérdés a szinte mindenki által mérsékelten kedvelt témakör a koordinátageometria sorsa. Ez jelenleg még a sokpontos feladatok között szerepel, átlagosan 8,6 pontot értek az elmúlt 10 középszintű érettségiben, ám jó hír, hogy az új középszintű tananyagban sokkal kisebb súllyal lesz már benne ez a témakör, így szépen lassan az érettségiben is egyszerűsödnek majd ezek a feladatok...

Ez szuper, de hogyan kezdjem a felkészülést a matek érettségire?

Ahhoz, hogy lazán vedd az akadályokat a matek érettségin, két dolog kell. Az egyik, hogy képbe kerülj legalább abban a néhány témában, amivel évről évre a legtöbb pontot lehet szerezni az érettségin. A másik, hogy minél több korábbi matek érettségit megoldj, és az állandóan ismétlődő típusfeladatokat begyakorold.

Megoldottuk neked az elmúlt 10 év matek érettségijeit és szuper-érthető videókban megnézheted a megoldásukat. Összeszedtük a legtöbb pontot érő témaköröket, az érettségi feladatsorokat, sőt még a képleteket is kigyűjtöttük Neked. Felejtsd el a görcsös matektanulást, mi kivezetünk a matek útvesztőiből.

Érd el a legjobb eredményt

A legjobb eredményt akkor érheted el nálunk, hogyha az epizódokat lépésről-lépésre nézed. Könnyedén lépkedhetsz előre-hátra a billentyűzet gombjaival vagy az epizódok két szélén található nyilakkal. Hogyha pedig épp elfáradtál, egyszerűen csak kattints a play gombra, dőlj hátra kényelmesen és már élvezheted is a videó nézetet. Természetesen videó üzemmódban is bármikor visszaléphetsz egy vagy több képkockát a billentyűzet gombjaival, vagy a vissza nyílra kattintva.

Örökre megváltoztatjuk
a matektanulással kapcsolatos elképzeléseidet

Őrülten
érthető

Olyan erős vizuális magyarázatokat használunk, amivel bármit meg tudunk tanítani Neked. A legtöbb dologra egyszerűen csak ránézel, és BUMM már érted is. Pedig matek…

Szuper
gyors

Rövid és pörgős epizódokat használunk, hogy lendületesen tudj haladni az anyaggal. Imádni fogod, hogy pár perc alatt milyen sikereket tudsz elérni…

Nagyon
laza

Vigyázz, ha egyszer elkezded, nem fogod tudni abbahagyni. A legnagyobb titok nálunk a humor, ez adja a lendületet, hogy mindig legyen kedved gyakorolni, és folytatni a tanulást.

Fájdalomcsillapítót adunk matekos panaszaidra

Akár egy vágyott kettes a célod, akár a felvételi pontszámodat biztosítanád be toronymagas eredménnyel, mindkettőben segíteni tudunk Neked. Próbáld ki, hogy milyen érzés, amikor 5 perc alatt minden világos lesz, amit a tanárnak négy év összes matekóráján nem sikerült elmagyaráznia. Felejtsd el a görcsös matektanulást. Mintha a legjobb haverod magyarázná el pár percben azt, ami a suliban éveken át esélytelennek tűnt.

Neked való a mateking, ha…

 • nem gond, hogy jobban sikerül az érettségi, mint gondolnád
 • eltüntetnéd a matek által okozott stresszt az életedből
 • minimalizálnád a matekozást és kimaxolnád a szabadidődet

Ne használd a matekinget, ha…

 • inkább órákig szenvednél azzal, amit nálunk 5 perc alatt vidáman megtanulhatsz
 • tökéletesen elégedett vagy az iskolai matektanároddal
 • nem bírod a humort

Nálunk a teljes középszintű matek érettségi felkészítő csak 4320 forint

A küldetésünk, hogy bárki számára megfizethető áron adjunk prémium minőségű tananyagokat. Ezért kerül nálunk a teljes középiskolai matek fél éves előfizetése csak 4320 forintba.

És mit kapsz nálunk egyetlen különóra áráért?

 • A teljes középszintű érettségi tananyag több száz epizódban
 • Feladatgyűjteményt a típusfeladatokkal és minden feladathoz tartozik lépésről lépésre részletesen kidolgozott megoldás
 • Képletgyűjteményt, ahol minden képletet összegyűjtöttünk Neked amire csak szükséged lehet
 • Rövid és pörgős epizódok, a lendületes haladásért
 • Humor, sikerélmény, motiváció

Meddig akarsz még szenvedni a matek miatt? Már valószínűleg jóval több pénzt dobtál ki rossz megoldásokra mint 4320 forint. És ez a gubanc nem fog magától megoldódni. Akarod, hogy megoldjuk?

Amíg idáig legörgettél, az alatt nálunk már egy komplett anyagrészt megértettél volna…

Úgyhogy hajrá, és tegyél meg annyit magadért, hogy kipróbálod, mennyire más nálunk matekot tanulni!

Mert mi a B-verzió? Hogy minden ugyanúgy megy, mint eddig…